På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fortsatt ökning i flygresandet från Luleå Airport

2016-04-08, kl. 09:46

Antalet passagerare som reser till och från Luleå Airport fortsätter att öka. Siffrorna för första kvartalet januari – mars visar 5 procent fler passagerare än för motsvarande period förra året. Det är framförallt inrikestrafiken som visar  en fortsatt positiv ökning.

Under första kvartalet reste 276 342 passagerare till och från Luleå Airport, jämfört med motsvarande period föregående år då siffrorna landade på 263 711 passagerare. Inrikestrafiken ökade med 6 procent (260 235 passagerare) och utrikestrafiken minskade med -8 procent (16 107 passagerare). 

2016 har börjat med en stark tillväxt för flygtrafiken. Flyget är ett tidseffektivt, bekvämt och pålitligt transportmedel och det är tydligt att tillgänglighet är viktigt i Norrbotten.

- Resandet fortsätter sin positiva utveckling, framförallt är det inrikestrafiken som visar en stark uppåtgående trend. I år har vi haft två mycket populära avgångar till Jamaica och Mauritius, vilket visar att intresset för nya spännande destinationer ökar under vintern. Till nästa år har vi Krabi och Dominikanska Republiken som nya resmål från Luleå Airport.

Nu går vi mot sommartider och nyhet för i år är Sardinen med avgång maj, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport. 

Luleå Airport är nu också den andra flygplatsen i Sverige som fått en SAS Café Lounge (invigdes 7 april).

För mer information och ytterligare frågor, kontakta Ann-Christin Viklund, flygstationschef. Tel: 070- 214 47 69.