På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fortsatt ökning i flygresandet från Luleå Airport

2015-04-09, kl. 09:49

Antalet passagerare som reser till och från Luleå Airport fortsätter att öka. Siffrorna för januari–mars visar 2 procent fler passagerare än för motsvarande period förra året.

Under första kvartalet reste 263 711 passagerare till och från Luleå Airport, jämfört med motsvarande period föregående år då siffrorna landade på 257 580 passagerare.

Inrikestrafiken ökade med 2 procent (246 113 passagerare) och utrikestrafiken ökade med 7 procent (17 598 passagerare).  

Flyget är ett tidseffektivt, bekvämt och pålitligt transportmedel och det är tydligt att tillgänglighet är viktigt i Norrbotten. Från den 8 april ökade SAS antalet avgångar mellan Luleå Airport och Göteborg Landvetter Airport till fem i veckan. Satsningen är ett svar på den stora efterfrågan på resor mellan de två regionerna. Även möjligheten att flyga direkt till sol och värme är mycket uppskattat, vilket siffrorna visar.  

– Resandet fortsätter sin positiva utveckling, vi ser att behovet av att flyga till och från regionens flygplats ökar. Det visar vikten av vår roll i regionen och vårt arbete med att utveckla såväl flygplatsen som vårt utbud av flyglinjer är motiverat. Den 18 maj är det premiär för den nya utrikeslinjen mellan Helsingfors och Luleå Airport. Med avgångar varje dag under sommarhalvåret stärks tillgängligheten mellan norra Sverige och Finland, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef. 

Under mars månad flög 96 460 passagerare till och från Luleå Airport, vilket är en oförändrad ökning jämfört med föregående års siffror, 96 020. Inrikestrafiken minskade från 90 078 till 90 041 passagerare vilket har sin förklaring i Norwegians pilotstrejk. Utrikestrafiken ökade med 8 procent, från 5 942 till 6 419 passagerare.

För mer information, kontakta Ann-Christin Viklund, flygstationschef, tel. 070-214 47 69.