På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

AnnaSofia Mååg visar keramiska konstverk på Luleå Airport

2015-04-22, kl. 15:06

Fredagen den 24 april öppnar AnnaSofia Måågs konstutställning Ytspänning med keramiska verk på Luleå Airport. 

Det är första gången utställningen visas och den består av keramiska objekt i stengodslera med glasyr, brända två gånger enligt AnnaSofias eget ”recept”. Hennes konstnärskap utgår från en naturupplevelse. I lerans unika egenskaper har hon funnit sitt medium; en värld av starka kontraster i arktiskt klimat. 

Välkommen till utställningen Ytspänning som pågår 24 april - 29 maj i ankomsthallen vid Mat & Fika. 

Om AnnaSofia Mååg

Född och uppvuxen i Dalarna utbildade AnnaSofia Mååg sig till keramiker på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk, i Göteborg. Idag är hon bosatt i Kiruna och arbetar mycket med is och snö genom uppdrag för Icehotel i Jukkasjärvi. Hennes keramik har visats både i Sverige och internationellt, bland annat på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska museet i Göteborg och Icheon World Ceramic Center i Sydkorea. Hon har gjort flera konstnärliga gestaltningar i det offentliga rummet, bland annat på uppdrag av Statens konstråd och finns representerad i samlingarna hos flera landsting och kommuner i Sverige.