På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Direkt till Sharm el Sheik från Luleå Airport i vinter

2012-06-21, kl. 12:37

Under vintern 2012 kommer alla sollängtande norrbottningar kunna flyga direkt till det egyptiska resmålet Sharm El Sheik från Luleå Airport med charterbolaget Detur.

Chartertrafiken vid Swedavias flygplatser har visat en ökande trend under ett stort antal år, och under 2011 uppgick siffran till nästan 3 miljoner resenärer. Charterbolagen har snabbt kunnat anpassa sig efter resenärernas beteenden och önskemål vilket lett till de ökade volymerna de senaste tio åren.

- Vi är glada att kunna lägga till Sharm El Sheik till vårt utbud i vinter som blir en helt ny sol- och baddestination. Vi satsar på att kunna erbjuda allt fler resenärer direktflyg från Luleå Airport och vi välkomnar Deturs satsning i regionen, säger Ann-Christin Viklund, flygplatschef på Luleå Airport.

Egyptiska Sharm El Sheik ligger på Sinai halvön och har växt från en liten beduinby till en välbesökt turistort känd för sina enastående korallrev. Med ca 350 soldagar per år är det ett mycket solsäkert resmål och ett dykparadis, men det finns också möjlighet att spela golf samt uppleva kultur och historia.

Avgångarna från Luleå Airport till Sharm El Sheik startar 2 november och pågår till den 7 december 2012.