På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

En positiv vändning för Luleå Airport

2013-05-08, kl. 16:13

Totalt flög 88 782 resenärer till och från Luleå Airport under april månad, vilket är en ökning med 0,5 procent och det visar att den nedåtgående trenden under första kvartalet tagit en positiv vändning.

Det är inrikestrafiken som står för den positiva utvecklingen, en ökning med 1,7 procent jämfört med april föregående år. Från 85 360 till 86 824 resenärer. Utrikestrafiken minskade med 34,4 procent jämfört med föregående år. Från 2 985 till 1 958 resenärer.

- Vi följer trafikutveckligen mycket noggrant och ser med positiv tillförsikt att den negativa trenden vad gäller inrikestrafiken under första kvartalet har vänt och stabiliserats. Maj månad är vår mest intensiva chartermånad med cirka 14 direktavgångar i veckan till bland annat Rhodos, Kroatien och Turkiet, vilket också kommer att påverka utrikestrafikens utveckling positivt, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef.

Resenärerna kan numera passera genom nya säkerhetskontrollen och mötas av ett nästan färdigställt övre plan. Flygplatsens nya taxfreebutik har öppnat. Det är Nuance Sverige som har byggt om och uppgraderat butiken med ett större utbud för alla smaker. Nu pågår ombyggnation i ankomsthallen och incheckningsområdet. Den 5 december invigs nya Luleå Airport.