På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Erik Holmstedt visar fotografi på Luleå Airport

2014-01-13, kl. 11:00

Samarbetet mellan Luleå Airport och Resurscentrum för Konst fortsätter. Från och med den 17 januari till och med den 7 mars visar fotografen Erik Holmstedt två bildserier på flygplatsen.

Intresset för fotografi växer – både i den etablerade konstvärlden, där allt fler konsthallar och museer visar fotografi, och bland allmänheten på Instagram och Facebook. Besökare på Luleå Airport får nu chansen att se verk av en mästare i dokumentärfotografi. Erik Holmstedt, aktuell med ny fotobok och mottagare av prestigefulla K W Gullers stipendium från Nordiska museet, ställer ut två bildserier: Inte längre mitt hem och Vinterlandskap.

Inte längre mitt hem handlar om ett område med egnahemsvillor i Malmberget som har tömts till följd av den utvidgade gruvbrytningen. Idag har alla hus flyttats eller rivits. Malmberget genomgår en omfattande samhällsförändring där invånarna har fått söka nytt boende på säker mark. Bildserien Vinterlandskap visar olika närbilder på snö.

Erik Holmstedt

Erik Holmstedt är konstnär och fotograf från Luleå, född i Malmberget. Han är utbildad fotograf på Konstfack i Stockholm och har arbetat redaktionellt på bland annat Norrbottens-Kuriren och Piteå-Tidningen i många år. Därefter har han jobbar frilans och samtidigt gjort dokumentär- och konstfoto. Erik kör omkring mycket i Norrbotten på ensliga vägar och i övergivna områden för att finna inspiration till sina bilder. Han har gjort flera separatutställningar i Sverige och deltagit i många samlingsutställningar utomlands. Erik finns representerad på flera institutioner och kommuner i Norrbotten och nationellt på Statens konstråd.