På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Se Fotobögarnas "A Proud City"

Foto: Johan Dunder
2015-06-08, kl. 16:00

Den 9 juni öppnar utställningen ” A Proud City” på Luleå Airport. Utställningen är en skildring av en vardag som kännetecknas av mångfald och kärlek. Fotografnätverket Fotobögarna ligger bakom utställningen på Luleå Airport.

Sedan 2011 medverkar Swedavia på Pride-festivaler runt om i landet för att stödja alla människors lika rätt och värde. I samband med årets Luleå Pride invigs utställningen ” A Proud City” den 9 juni på flygplatsen. Det är ett 20-tal bilder som visar en Stockholmsskildring av en vardag som innehåller mångfald och kärlek.

- Genom utställningen vill vi visa att Sverige är ett land som står för öppenhet, demokrati och mångfald, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.  

Bakom utställningen ligger fotografnätverket Fotobögarna som delar sin passion för fotografering men som även har det gemensamt att de är HBTQ (homo-, bi-, trans- och queerpersoner).

- Vi vill bjuda på mycket kärlek och mångfald i bildform till alla resenärer. Vår förhoppning är att bilderna väcker tankar hos de som ser bilderna och att de förstår att pluralism är berikande i alla avseenden, säger Jonas Norén, från Fotobögarna.

Utställningen pågår till 31 augusti vid Mat & Fika i ankomsthallen.