På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kerstin Hedströms konst på Luleå Airport

2013-09-11, kl. 13:30

Luleå Airport fortsätter sin satsning på konst tillsammans med Resurscentrum för Konst i Norrbotten. Från och med fredagen den 13 september till och med fredagen den 22 november kan du se konstnär Kerstin Hedströms verk på flygplatsen.

Återvinning och vintage är en stor trend inom konst och konsthantverk just nu. För Kerstin Hedström handlar det om att söka efter och samla olika övergivna produkter och material till sina konstverk. Den konstnärliga processen är långsam och tidskrävande och konstverken är därför komplicerade och ytterst noggrant utformade.

Konstutställningen på Luleå Airport är en satsning som ska löpa över hela året, med olika konstnärer från Norrbotten.

Kerstin Hedström

Återvunnet, upphittat och insamlat har blivit Kerstin Hedströms nyckelord för sitt konstnärskap. Kerstin Hedström är konstnär från Luleå. Hon arbetar med konst, konsthantverk och design. Hon har gjort flera separatutställningar i Sverige och världen och har deltagit i många samlingsutställningar. Kerstin finns representerad på flera institutioner och kommuner i Norrbotten och flera av länets publika verk är gestaltade av henne. Material som bryter och reflekterar ljus, och som ger optiska effekter, förekommer ofta i hennes verk. Betong har på senare tid blivit ett favoritmaterial.