På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Luleå Lokaltrafik tar över Flygbussarna till och från flygplatsen

2013-10-11, kl. 11:22

Från och med den 14 oktober utökar Luleå Lokaltrafik sitt trafikutbud och börjar bland annat att istället för Flygbussarna köra turer till och från Luleå Airport.

Från den 14 oktober utökar Luleå Lokaltrafik kollektivtrafiken inom Luleå tätort i syfte att ge ytterligare förbättrad service för de människor som bor och vistas i Luleå. Detta innebär bland annat täta turer, både till och från Luleå Airport. Under tider då det ankommer eller avgår flyg, kommer de att hålla en turtäthet på som lägst 30-minuterstrafik mellan centrum och Luleå Airport (under högtrafik, på morgonen och eftermiddagen kommer det att vara 20-minuterstrafik till och från Luleå Airport).

- Vi är mycket glada för att Luleå Lokaltrafik väljer att trafikera Luleå Airport och att flygplatsen ingår i det ordinarie linjenätet. Detta ökar tillgängligheten till flygplatsen både för resenärer och för alla som arbetar på flygplatsen. Vi tycker det är viktigt att det finns ett kollektivt alternativ att ta sig till flygplatsen för det främjar miljötänkandet, säger Ann-Christin Viklund, Luleå Airport.
Bussar - läs mer

Luleå Lokaltrafik – läs mer på deras webbplats