På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ny flyglinje förenar norra Skandinavien

2014-11-25, kl. 13:41

Den 12 januari startar en ny flyglinje – Arctic Airlink – som knyter ihop norra Sverige, norra Finland och Nordnorge. De tre universitetsstäderna Luleå, Tromsö och Uleåborg får nu direktkontakt med varandra.

Arctic Airlink kommer att ha trafik fem dagar i veckan. Det ges möjlighet att arbetspendla över dagen med flera olika turer. Tidtabellen är anpassad till möjliga anslutningsflyg från Arlanda, Umeå samt Pajala och för vidare resande i Tromsö till Oslo, Hammerfest, Kirkenes, Bodö, Svalbard, Murmansk och Archangelsk. Från Uleåborg är det möjligt att flyga vidare till Helsingfors.

– Vi välkomnar denna nya flyglinje som kommer att knyta ihop de tre nordiska länderna. Regionen har en fortsatt stark tillväxt i näringslivet och framförallt besöksnäringen. Väl fungerande kommunikationer är en förutsättning för fortsatt positiv utveckling, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

Det är Nextjet som kommer att flyga Arctic Airlink.

– Att få vara med och flyga en helt ny linje känns väldigt roligt och spännande, det är faktiskt första gången i Nextjets historia som vi flyger en helt ny linjesträckning, säger Magnus Ivarsson, vd på Nextjet. Att det dessutom är ett trepartssamarbete som det lokala näringslivet tagit initiativ till gör det hela unikt. Med denna satsning, som sträcker sig över fem år, är jag helt övertygad om att den fortsatta utvecklingen i regionerna kommer att ha bästa tänkbara förutsättningar.

Flygplanstypen som används är en Saab 340 med plats för 33 passagerare.

Biljettförsäljningen har öppnats idag och biljetterna kan bokas på www.arcticairlink.se och hos din lokala resebyrå.