På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ny utrikeslinje mellan Helsingfors och Luleå Airport

2015-03-19, kl. 17:00

Den 18 maj är det premiär för den nya utrikeslinjen mellan Helsingfors och Luleå Airport. Med avgångar varje dag under sommarhalvåret stärks tillgängligheten mellan norra Sverige och Finland. Den nya linjen trafikeras av Flybe för Finnair och den beräknade flygtiden är 1 timme och 35 minuter från Luleå Airport.

Den väl investerade satsningen i ombyggnationen av Luleå Airport för att möta regionens behov av resande bär frukt. Flygplatsens ökade kapacitet och förbättrade terminalfunktioner har genererat möjligheter att attrahera nya flyglinjer och flygbolag. SAS har bland annat utökat sin inrikestrafik mellan Luleå och Göteborg, en efterlängtad linje för att skapa en effektiv tillgänglighet mellan våra regioner, vilket har en stor betydelse för näringslivet på bägge orter.

– Vi ser mycket positivt på att Luleå får fler flygförbindelser. Goda kommunikationer är en förutsättning för fortsatt utveckling av regionen och för att skapa attraktiva samhällen, säger Lars-Eric Aaro, vd och koncernchef på LKAB.

– Vårt gemensamma arbete kring linjeutveckling genom projektet Connect Norrbotten har stärkt attraktiviteten i regionen. Att vi tillsammans med besöksnäringen och övriga näringslivet arbetar enat för att skapa en ökad tillgänglighet i regionen är mycket lyckosamt vilket detta visar. Helsingfors flygplats är också ett viktigt nav för att ta sig vidare ut i världen, bland annat till Asien som är Finnairs stora marknad. Detta skapar unika möjlighet för både incoming turism, affärsrelationer i Finland och övriga världen, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

– Etableringen gör det lättare för våra kommande besökare att ta sig hit från både Asien, Mellanöstern och USA, då Finnair satsat stort på långdistansflyg med Helsingfors som hub. Detta skapar nya möjligheter för besöksnäringen som satsar på att locka hit internationella gäster, säger en nöjd Erica Mattsson, destinationsutvecklingsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board, sammankallande i fyrkantsprojektets nätverk för etablering av internationellt direktflyg.

– Ett gemensamt mål om fler etableringar av nya internationella flyglinjer och stort driv hos respektive aktör skapar resultat, menar Nicklas Larsson, affärsutvecklingschef Luleå Näringsliv AB som hänvisar framgången till den strategiska och operativa samverkan mellan Swedavia, besöksnäring och övrig näring i Luleåregionen. Det här öppnar nya dörrar för regionens företag med internationella affärer.