På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Över en miljon resenärer på Luleå Airport

2012-12-06, kl. 10:04

Luleå Airport har återigen passerat en miljon resenärer. Antalet resenärer under perioden januari – november har totalt ökat med 3 procent jämfört med samma period föregående år. Totalt har 1 008 012 resenärer rest till och från Luleå Airport i år.

Antalet resenärer som reser till och från Luleå Airport fortsätter att öka. För att möta denna positiva utveckling genomgår flygplatsen en omfattande ombyggnation.

Etapp 1 är klar, vilket omfattar en ansiktslyftning av gate 5, ny placering av flygplatsens Information samt flytt av befintligt café som bytt namn till Mat och Fika i ankomsthallen.

Nu pågår etapp 2 som är den mest utmanande och omfattande förändringen. Den nya entrén börjar ta form, taket i incheckningsområdet höjs 15 meter och säkerhetskontrollen flyttar en våning upp och golvbyte på övre plan pågår för fullt.

Allt medan den dagliga verksamheten bedrivs samtidigt. 

‑ Den positiva trafikutvecklingen visar tydligt att flyget har en viktig roll för regionen, och ombyggnationen är nödvändig för att flygplatsen ska kunna bidra till dess utveckling. Vi hoppas att våra resenärer har förståelse för att det under vissa perioder kan bli längre väntetider och logistiska förändringar. Även om vi bara fått positiva reaktioner ser vi gärna att de som ska flyga kommer hit en stund tidigare än vanligt, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef.