På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Sommarnyheter 2013: Bodrum och Marmaris i Turkiet

2012-10-19, kl. 09:57

Turkiet är ett mycket populärt resmål bland norrbottningarna och har funnits med länge på charterprogrammet. Idag går direktflyg från Luleå Airport till Antalya och därifrån når man orterna Alanya, Kemer, Belek och Side. Till sommarsäsongen 2013 kommer Detur att erbjuda ytterligare ett direktflyg till Milas på Turkiets västkust varifrån man når orterna Bodrum och Marmaris.

– Vi har haft en mycket bra sommarsäsong där bokningsingången ökat mot föregående år till Turkiet. När vi tittade på fortsatt expansion var Luleå Airport ett lätt val och vi är glada att kunna erbjuda två nya resmål till sommaren 2013. Bodrum kallas ofta Turkiets St Tropez och är känt för sitt kristallklara vatten och fina badvikar. Marmaris är en naturskön hamnstad som erbjuder både skärgård och långa stränder. Nu hoppas vi på att norrbottningarna fortsätter att visa så stort intresse för Turkiet inför sommaren 2013, säger Staffan Jansson, Deturs försäljnings- och marknadschef.

– Vi välkomnar Deturs satsning från Luleå Airport som möter våra resenärers önskemål om fler direktcharterlinjer. Vår undersökning Resenären visar att 35 procent av norrlänningarna vill åka på solsemester och ingen annanstans i Sverige finns det fler familjeresenärer än i vår region, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

Avgångar Antalya/Turkiet från Luleå Airport:
Datum: 28/4–9/6 samt 11/8–27/10 där man når orterna Antalya, Alanya, Kemer, Belek och Side.

Avgångar Milas/Turkiet:
Datum: 5/5–9/6 samt 18/8–15/9 där man når orterna Borum samt Marmaris.