På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Stor charterökning i Luleå nästa sommar

2012-10-18, kl. 14:42

Fritidsresor flyttar fram positionerna ytterligare och utökar antalet resor från Luleå med över 4 000 extra platser till framför allt Cypern och Turkiet nästa sommar. Dessutom utökas satsningen på rättvända flyg kraftigt.

– Vår allra största satsning nästa sommar görs i Luleå. Här finns stor tillväxtpotential och responsen från resenärerna är hittills mycket positiv, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

Till sommaren ökar Fritidsresor antalet platser från Luleå Airport med cirka 50 procent jämfört med i somras. Det innebär att det totala antalet resenärer med Fritidsresor mer än fördubblats på två år. Förutom fler resor till Cypern och Turkiet fortsätter direktchartern till Mallorca och Rhodos nästa sommar.

På Luleå Airport är man positiva till Fritidsresors satsning:
– Vi är oerhört glada för Fritidsresors fortsatta satsningar i regionen. Det visar på hur stor efterfrågan är att flyga direkt från Luleå Airport, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef, Luleå Airport.
– Vår nyligen framtagna resenärsundersökning visar att de boende i norra Sverige helst reser till solen. Dessutom är vår pågående ombyggnation en viktig investering för att kunna erbjuda en attraktiv flygplats med effektivare flöden och trevlig atmosfär för passagerarna.

Från och med nästa sommar är närmare 90 procent av Fritidsresors charterflyg från Luleå med Fritidsresor rättvända, det vill säga med flygtider som ger en hel veckas semester på resmålet.

Att resa från den egna, lokala flygplatsen är allt populärare. Under de senaste två åren har Fritidsresor utökat antalet regionala platser med totalt 70 procent, den största ökningen någonsin.
– Allt fler inser fördelarna med att resa från den egna flygplatsen: det spar tid och är bekvämt, säger Bassam el Mattar.

Till Turkiet utökas antalet resor för femte året i rad och befäster därmed positionen som svenskarnas favoritresmål.

Sedan mitten av sommaren upplever Fritidsresor ett ökat sug efter resor. Försäljningstakten är fortsatt hög för såväl höst- som vinterresor.
– Det finns ett uppdämt behov av sol och bad-resor efter den regniga sommaren. Tillsammans med den starka kronan spär det på den redan höga bokningstakten, säger Bassam el Mattar.

Sommarresorna från Luleå nästa sommar är redan släppta till försäljning.

Charter från Luleå Airport:
Sommar
Cypern: 10/5-4/10 (fredagar) med SAS
Turkiet: 18/4-6/6 (torsdagar) med Sun Express & 11/5-5/10 (fredagar) med SAS
Mallorca: 3/5-6/6 & 27/9 (fredagar) med IberWorld
Rhodos: 11/5-5/10 (lördagar) med SAS

Vinter
Gran Canaria: 12/10-5/4 (fredagar) med MyTravel Airways Dominikanska Republliken: 15/1 (tisdag) med TUIfly Nordic
Thailand: 7/3-21/3 (torsdagar) med Thomson Airways