På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Vinnare utsedda i Konst på påse

2014-10-03, kl. 16:24

Under september röstade Luleå Airports besökare på sin favoritillustration till flygplatsens nya påsar. De vinnande illustrationerna är gjorda av Ulrika Weinz och Victoria Andersson.

I projektet Konst på påse fick fem norrländska konstnärer chansen att visa upp sina förslag i en utställning på Luleå Airport. Flygplatsens besökare och resenärer röstade sedan fram sina två favoriter, som nu trycks på de nya shoppingpåsarna: ”Norrbotten är toppen” av Ulrika Weinz och ”Gryning” av Victoria Andersson.

"Norrbotten är toppen" - illustration av Ulrika WeinzUlrika Weinz

Född i Älvsbyn 1964, bosatt i Piteå, och verksam som grafisk formgivare och illustratör. Ett textilt förflutet gör sig nästan alltid hågkommet i hennes illustrationer. Hon har uppdragsgivare i hela Sverige och har bland annat illustrerat för Dagens Nyheter, Axess magasin och Norrbottens läns landsting. Ulrika spelar gitarr och sjunger i bandet John Henry som både 2009 och 2012 korades till svenska mästare i musikgenren oldtime/bluegrass.

Ulrika om sin bild:
"Skog, älv, hav, höga berg och ett rikt djurliv. Ljus och mörker. Frihet och utrymme. Norrbotten är toppen!"

"Gryning" - illustration av Victoria AnderssonVictoria Andersson

Victoria är född i Kiruna och numera bosatt i Luleå. Hon har en Master of Fine Art i textil konst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Med framför allt broderier och skulpturer deltar hon på utställningar runt om i Sverige, men hon har också gjort offentliga utsmyckningar i Kiruna och Haparanda.

Victoria om "Gryning":
"Innerst inne bor vi alla i en röd liten stuga."

 

”Norrbotten är toppen” kommer att tryckas på flygplatsens stora påsar, medan ”Gryning” ska pryda de mindre. Shoppingpåsarna tas i bruk under hösten.