På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Lanzarote

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Sol, värme och avkoppling är bara början. Över 300 vulkantoppar skapar ett förtrollande månlandskap på "Eldens ö", vars miljöer skiftar i rosa, purpur och okra. Underjordiska grottor, tunnlar och sjöar lockar den mest stillsamme besökare till äventyr. Myten om att ön en gång varit en del av Atlantis känns inte avlägsen. För surfare är Lanzarote dessutom den Kanarieö med de mest perfekta vågorna.
Avgångar till Lanzarote från Malmö

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
På Lanzarote kan du njuta av en härlig mix av natur, kultur och ren avslappning. Upptäck Nationalparken Timanfaya, besök den världsberömda arkitekten César Manriques hem eller ligg och slappa på stranden.
Timanfaya Nationalpark
Vulkanfältet Timanfaya utnämndes år 1993 till nationalpark av UNESCO. Det 200 km² stora området bjuder på spännande geologiska fenomen och innehåller 180 växttyper. Bara 10 meter ner i jordens innandöme håller temperaturen 600 grader! Timanfaya är ett levande laboratorium för biologisk forskning. Området totalförstördes under upprepade vulkanutbrott år 1730 till 1736 och senare år 1824. En av topparna heter inte oväntat Eldens Berg.
Puerto Del Carmen
Låga sockerbitshus och över sex kilometer gyllene sandstränder: Välkommen till Lanzarotes turistcentrum. Vattensporter som vindsurfing, dykning och sportfiske är populära här. Utbudet av restauranger, nattliv och shopping är stort. Gott vin och en kvällsrunda på Puerto del Carmens strandpromenad – med en smekande havsbris, ljudet av skratt och det begynnande nattlivet – är en livsbejakande upplevelse.
César Manrique Stiftelsen
Den världsberömde arkitekten César Manriques (1919-1992) studio och hem hyser både hans stiftelse och en fin konstsamling med verk av bland andra Picasso, Miró och Chillida. Huset är ett perfekt exempel på César Manriques konst. Vulkaniska bubblor integreras med modern arkitektur. Byggnaden och trädgården konstruerades på en lavahög från vulkanutbrottens period mellan 1730 och 1736.
Jameos del Agua och Cueva de los Verdes
27 kilometer norr om huvudstaden, Arrecife, ligger en av världens mest intressanta grottformationer. Vid vulkanen Monte de la Coronas utbrott för 3 000 år sedan skapades ett underjordiskt komplex av grottor och sjöar – Jameos del Agua. En av dem är 62 meter lång och 21 meter hög. Här finns allt från trädgårdar till underjordiska auditorier. Intill ligger Cueva de los Verdes med sin 7 kilometer långa vulkaniska tunnel. I den största grottan finns en underjordisk sjö.
Castillo de San Jose Museum
Detta moderna konstgalleri är inrymt i ett gammalt militärfort, byggt för att skydda ön mot piratattacker under 1700-talet. Den historiska byggnaden i kombination med de moderna konstverken ger detta museum en spännande kontrast.
Rancho Texas Park
Strax utanför Playa del Carmen hittar du denna park med exotiska djur såsom vita tigrar, pumor och olika reptiler. Det finns massor av aktiviteter för hela familjen. Djurshower och ridning är bara några och glöm inte dina badkläder så att du inte missar vattenparksdelen.
Los Hervideros
Från de små stigarna byggda på klipporna inne i Los Hervidos undervattensgrottor har du chansen att se den fantastiska showen när vattnet strömmar med en dramatisk effekt in i grottan. Om vågorna är riktigt höga är ljudeffekten öronbedövande.
Surfing
Lanzarote är en ö med perfekt surfing. Högsäsongen med de bästa vågorna är mellan november till slutet av mars, men man kan surfa året runt. Du hittar de bästa platserna på västkusten och där hittar du också ett flertal surfläger och skolor. En av de mest populära är Surf School Lanzarote:
Bra att veta
Lanzarote Flygplats
Lanzarote Flygplats ligger i San Bartolomé. Varje år landar omkring 5,5 miljoner människor här och flygplatsen växer kraftigt. Lokalbussen tar dig in till city och hållplatsen finns utanför ankomsthallen. Det tar mellan 15 och 25 minuter till Arrecife. Därifrån tar man anslutningsbussar till semesterorter som exempelvis Playa del Carmen. Taxis och hyrbilsföretag, som Avis och Europcar, finns tillgängliga på flygplatsen. Undvik taxibilar från andra platser än taxistationen.
Lokaltrafik
Avstånden på ön Lanzarote är inte stora och att ta sig fram med lokalbuss är lätt. Trafiknätet är pålitligt och väl utbyggt. De flesta platser av intresse nås med lokaltrafik och alla orter nås via Arrecife.
Taxi
Det finns gott om taxibilar på de stora turistorterna, men tänk på att kollektivtrafiken är väl fungerande och att det ofta blir betydligt billigare. Lanzarote är dessutom känt för att hålla låga priser på hyrbilar. Normalt sett hyr man bilen med full tank och lämnar tillbaka den full. Lanzarote Taxi:
Post
Postkontoren är öppna från klockan 9.00-21.00 utom på lördagar då öppettiderna är 9.00-14.00. Frimärken köper man också i tobaksaffärer. Du hittar postkontor på alla de viktigaste orterna. Postkontor Arrecife:
Apotek
Det finns flera apotek över hela ön. För att se vilket som är öppet dygnet runt, finns det listor på varje apotek som informerar om vilket apotek som har öppet vilken natt för den aktuella månaden.
Telefon
Landsnummer: +34 Riktnummer: 0928
Elektricitet
220 V/50 Hz
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.