På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Sofia

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Sofia skulle kunna jämföras med Törnrosa som vaknar upp ur sin sömn för att återigen dela med sig av sin charm till världen utanför - och oj en sådan charm! Sofia är idag redo att hävda sin rättmätiga roll som en av de ledande städerna på den europeiska kartan. Staden kan med stolthet visa upp monument ända från romartiden fram till Sovjettiden, en levande kultur- och nöjesscen och de storslagna omgivningarna i bergskedjan Plana Zavala.
Avgångar till Sofia från Malmö

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Det är i centrum som du hittar de främsta sevärdheterna som vittnar om Sofias långa historia, från romartiden, bysantinska riket, 1900-talet och den neoklassicistiska stalinistarkitekturen. Här ligger också det finansiella och kommersiella centret med de stora shoppinggatorna och nöjesetablissemangen.
Aleksandar Nevski Minneskyrka
Detta är den mest populära turistattraktionen i Sofia. Denna vackra ortodoxa katedralen byggdes år 1912 och den tog 30 år att slutföra. Katedralen skapades för att hedra de ryska soldaterna som dog i det rysk turkiska kriget och rymmer upp till 10.000 personer.
Ryska St Nikolaus-kyrkan
Denna underbara rysk-ortodoxa kyrkan är belägen i centrala Sofia. Den byggdes av Ryssland efter befrielsen av Bulgarien och ansågs vara den ryska ambassadens officiella kyrka. Ärkebiskopen Seraphim är begraven under kyrkans golv och det är fortfarande många människor som besöker hans grav och lämnar lappar med önskningar och böner.
Rotunda St George
Detta är den äldst bevarade byggnaden i staden och är med på UNESCO:s världsarvslista. Den vackra kupolen har ett 1300-tals porträtt av Kristus som är omgiven av fyra änglar.
Etnografiska Museet
Här hittar du utmärkta utställningar med folkkonst och konsthantverk. Museet har flera olika samlingar såsom: kläder, föremål koppar, träsniderier, keramik, utländsk konst och mycket mer.
Sofia Konstmuseum
Sofia Art Gallery har en utmärkt samling bulgarisk konst med både gamla mästare och samtida konstnärer.
Boyana-kyrkan
Boyana-kyrkan är en medeltidskyrka som finns upptagen på Unescos världsarvslista tack vare sina fresker i renässansstil. Här kommer du att se 89 scener med 240 bilder.
Vitosha-berget
Om du vill fly från stadens brus kan du bege dig till Vitosha-berget. Här kan du ge dig ut på en vandring längs de skogbeklädda bergssluttningarna eller på de klippiga topparna.
Ivan Vazov National Theater
Det är till den här vackra byggnaden du ska gå om du vill ta några av dina bästa semesterbilder. Om du vill kan du även gå och se en av de många föreställningarna som går här. Biljetter kan köpas online.
Bra att veta
Sofia International Airport
Sofia International Airport ligger 10 kilometer från Sofia. Shuttlebussar åker mellan terminalerna var trettionde minut. Det går två busslinjer, 84 och 384, mellan flygplatsen och centrala Sofia. Resan tar ungefär 20 minuter och biljetter kan köpas i kioskerna. Taxi och hyrbilsföretag finns att tillgå på flygplatsen.
Kollektivtrafik
Sofia har ett nät av allmänna transporter som gör att du enkelt kan ta dig runt i stan och i förorterna. Det mest bekväma sättet att resa från en plats till en annan är Sofias tunnelbana.
Taxi
Det finns mer än ett dussin stora taxibolag i Sofia. Du kan ringa och boka en taxi eller haffa en längs gatan. OK Supertrans:
Post
Postlådorna i Sofia är gula. Huvudpostkontor:
Apotek
Du hittar lätt ett apotek i Sofia. Fråga ditt hotell om du behöver hjälp att hitta ett. På apoteken hittar du vanligtvis allt från medicin och skönhetsprodukter till mat och andra produkter. Pharmacies Adonis:
Telefon
Landskod: +359 Riktnummer: 02
Elektricitet
220 volt
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.