På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Warszawa

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Warszawa har kommit långt sedan den nästan fullständiga förstörelsen under andra världskriget. Denna livliga och pulserande stad har sakta trätt fram som Östeuropas nya kulturcentrum och utgör navet för det moderna Polen. Medan glänsande skyskrapor, nya restauranger och läckra nattklubbar växer fram, är Warszawas många historiska byggnader en påminnelse om stadens praktfulla historia.
Avgångar till Warszawa från Malmö

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Warszawa har mycket att erbjuda, dess mångskiftande historia och intressanta sevärdheter har gjort den här staden till ett av Polens mest populära turistmål.
Uprising Museum
Uppror Museet byggdes år 1944 till minne av kriget mellan den polska motståndsarmén och Nazityskland. Utställningarna i museet visar människornas vardagsliv som levde under ständig skräck i Polen under den här tidsperioden. Se olika föremål från den här tiden, med allt från vapen till kärleksbrev.
Kulturpalatset
Kulturpalatset är den högsta byggnaden i Polen med 237 meter till toppen av spiran. Den har 42 våningar, 3288 rum och på 30: e våningen finns en terrass med en helt fantastisk utsikt över staden. Idag används den som ett utställningscenter med bio, museum, kontor, konferenslokal och mycket mer.
Kungliga Slottet
Zamek Królewski, som tidigare var hem för Polens kungar, är en imponerande sevärdhet som ligger endast en kort promenad från Gamla Stan. Ta en titt på kungens våning eller besök gallerierna som ställer ut målningar, mynt, medaljer och mattor.
Park Lazienki
Park Lazienki är en av de vackraste grönområdena i Warszawa. Ta en promenad runt de skimrande dammarna eller besök den häpnadsväckande nyklassicistiska Palatset på vattnet (Palac Lazienkowski). I parken finns även Chopinmonumentet som firar minnet av den kände polske kompositören och en rad mindre slott.
Pawiak-fängelset
Ca 100 000 människor miste livet bakom väggarna på detta fängelse under andra världskriget när det användes av nazisterna för att hålla politiska fångar. I dag är kvarlevorna en kraftfull symbol för det förtryck och de fasor som Warszawaborna fick utstå.
Chopinmuseet
Muzeum Fryderyka Chopina ger dig en unik inblick i hur Polens mest berömda kompositör levde och arbetade. Du kan bl.a. se extremt värdefulla manuskript, personliga brev och Chopins sista piano.
Warszawas Historiska Museum
En omfattande samling utklipp, fotografier och andra utställningsföremål som täcker alla delar i stadens historia, från dess grundande på 1200 talet till i dag. Stängt på måndagar.
Centrum för Samtida Konst
Centrumet beskriver sig själv som "en plats för skapande och dokumentering av konst i alla dess former" och erbjuder olika konstutställningar, föreställningar med visuell teater, konserter med samtida musik, visningar av experimentell film m.m. Ligger inuti Ujazdowski-slottet. Stängt på måndagar.
Bra att veta
Flygplats
Frederic Chopin internationella flygplats ligger tio kilometer utanför Warszawas centrum. Du kan ta buss nummer 175 till centrum eller buss 188 som tar dig till de östra delarna av Warszawa. Du kan också ta en taxi utanför ankomsthallen. Se till att du tar en licensierad taxi och se upp för privata taxibilar som nästan alltid tar för mycket betalt. En taxiresa till stan tar ca 20 minuter. Fråga flygplatspersonalen om du är osäker på vilken taxi som är licensierad. Några av de större hotellen erbjuder transport till och från flygplatsen.
Kollektivtrafik
Den lokala kollektivtrafiken som ägs av Zarzad Transportu Miejskiego (ZTM) består av spårvagnar, busslinjer och en tunnelbanelinje. Tunnelbanelinjen går mellan stadens centrum och Warszawas södra förorter. Om du planerar en dag full med sightseeing kan du köpa Warsaw tourist card och då ingår inträde till stadens museer, resor med kollektivtrafiken och flera rabatter. Om du bara behöver transporten kan du köpa en 24-timmarsbiljett som även gäller för nattbussarna. Andra alternativ är en 3 dagars stadsbiljett eller en veckobiljett.
Taxi
Det är bättre att boka taxi per telefon än att vinka in en på gatan. Här är tips på några du kan ringa: Nowa Taxi: +48 22 196 87 Wawa Taxi: +48 22 196 44 Bayer Taxi: +48 22 196 97 Vissa bolag tar även emot kreditkort såsom: Ele Taxi: +48 22 81 11 111 Euro Taxi: +48 22 196 62 Halo Taxi: +48 22 196 23 Om du tar en taxi på gatan se till att komma överens om ett pris i förväg. Taxi är dyrare på kvällen och på allmänna helgdagar.
Telefon
Landskod: +48 Riktnummer: 22
Elektricitet
230V, 50Hz
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.