På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Flyg mer hållbart

Fly Green Fund investerar i förnybart flygbränsle för att bidra till en grönare flygindustri. De har nyligen lanserat en swishtjänst. Det har aldrig varit enklare att flyga mer hållbart!

Flyg mer hållbart

Swisha valfritt belopp och minska din klimatpåverkan. Av intäkterna går 75 procent till att köpa förnybart flygbränsle och resterande 25 procent används för att stötta projekt som leder till tillverkning av förnybart flygbränsle i Norden.

Norden ska bli världsledande inom förnybart flygbränsle

Fly Green Funds mål är att Norden ska bli en världsledande bioflygregion. De verkar för att snabbt öka efterfrågan, för att stimulera produktionen och minska kostnaderna. 

 

bild med swishnummer

Swedavias samarbete med Fly Green Fund

Fly Green Fund har fått i uppdrag att leverera förnybart flygbränsle för 10 miljoner per år, vilket motsvarar Swedavias tjänsteresor. Satsningen förväntas bidra med 1 400 ton i minskade fossila koldioxidutsläpp och är ett led i visionen att det svenska inrikesflyget ska vara fossilfritt år 2030. 

Läs mer om Fly Green Fund (nytt fönster)
Läs mer om hur du kan bidra via swish (nytt fönster)
Läs mer om Swedavias vision om ett fossilfritt inrikesflyg