På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fossilbränslefritt Skåne

100 % fossilbränslefritt Skåne 2020 är ett upprop som Klimatsamverkan Skåne driver för att få kommuner, organisationer, företag och privatpersoner i Skåne att minska sin påverkan på klimatet – och visa att vi i Skåne kan och vill gå före. Malmö Airport är medlem sedan ett antal år och medverkar i den film där fem organisationer som antagit utmaningen berättar om sina lösningar.

 

Att anta utmaningen 100 % fossilbränslefritt Skåne 2020 innebär att arbeta aktivt för att undvika fossil energianvändning:

  • Logotyp för 100 % fossilbränslefritt Skåne 2020Ingen fossil energianvändning i byggnader. Det innebär att organisationen inte använder fossil energi för värme och kyla i byggnaderna organisationen äger eller hyr.
  • Inget fossilt bränsle i transporter. Det innebär att organisationen inte använder fossilt bränsle i egna transporter, resor eller köpta transporttjänster.
  • Ingen användning av fossil el. Det innebär att organisationen inte använder fossil el i den egna verksamheten och köper miljömärkt el av någon sort.

Ett 60-tal företag, organisationer och föreningar i Skåne har antagit denna utmaning.

Läs mer om utmaningen på Klimatsamverkan Skånes webbplats (nytt fönster)