På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
Reser du från Malmö Airport 31 oktober-1 november? Var ute i god tid!

Viktig information från Malmö Airport

Minimera Maximera

Reser du från Malmö Airport 31 oktober-1 november? Var ute i god tid!

Uppdaterad 2016-10-28 kl. 15:36
Påvens besök i Lund och Malmö kan komma att påverka vägtrafiken till och från flygplatsen förmiddagen den 31 oktober och vid lunchtid den 1 november. Det finns risk för tillfälliga stopp på väg E65 till Malmö och väg 108 till Lund (31 oktober). Det kan även ske en viss påverkan på busstrafik, tillgänglighet till parkeringar samt övrig verksamhet på flygplatsen. Påverkan på flygtrafiken bedöms bli mycket liten. Flygplatsens parkeringsområden är öppna som vanligt. Det kommer inte att vara möjligt för allmänheten att följa påvens ankomst och avresa på plats. Händelsen kommer att sändas på SVT.

Res med biobiljett – bidra till en hållbar utveckling av flyget

Genom att köpa bioflygbränsle till din flygresa bidrar du både kortsiktigt och långsiktigt till miljömässigt hållbarare flygresor. Swedavia har tillsammans med bland annat SAS, Malmö Aviation och Sverigeflyg valt att gå med i Fly Green Fund vars mål är en kick-start av marknaden för bioflygbränsle i Sverige.

Res med biobiljett – bidra till en hållbar utveckling av flyget

Swedavias samarbete inom det nordiska initiativet Fly Green Fund är ett naturligt steg i vårt långsiktiga arbetet med att minska klimatpåverkan, en av flygbranschens viktigaste utmaningar. Swedavia ska ha nollutsläpp av fossil koldioxid från den egna verksamheten 2020. Samtidigt vill vi också vara ledande genom att ta ansvar för hela resan så att du som resenär på sikt ska kunna erbjudas en fossilfri resa.

Vill du minska din miljöpåverkan och bidra till en hållbar utveckling av flyget?

Läs mer om biobiljetten här. (nytt fönster)

 

 

Vad är Fly Green Fund?

Fly Green Fund är ett nordiskt initiativ som ger företag och organisationer möjlighet att vara med och minska sin klimatpåverkan genom att kick-starta marknaden för flygningar i Norden med bioflygbränsle. Det sker genom samfinansiering av den extra kostnaden som finns idag för biobränsle jämfört med fossilt bränsle, samt för att starta upp tillverkning av bioflygbränsle i Norden av lokala nordiska råvaror.