På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
Reser du från Malmö Airport 31 oktober-1 november? Var ute i god tid!

Viktig information från Malmö Airport

Minimera Maximera

Reser du från Malmö Airport 31 oktober-1 november? Var ute i god tid!

Uppdaterad 2016-10-28 kl. 15:36
Påvens besök i Lund och Malmö kan komma att påverka vägtrafiken till och från flygplatsen förmiddagen den 31 oktober och vid lunchtid den 1 november. Det finns risk för tillfälliga stopp på väg E65 till Malmö och väg 108 till Lund (31 oktober). Det kan även ske en viss påverkan på busstrafik, tillgänglighet till parkeringar samt övrig verksamhet på flygplatsen. Påverkan på flygtrafiken bedöms bli mycket liten. Flygplatsens parkeringsområden är öppna som vanligt. Det kommer inte att vara möjligt för allmänheten att följa påvens ankomst och avresa på plats. Händelsen kommer att sändas på SVT.

2012 rekordår för Malmö Airport

2013-01-08, kl. 12:38

Aldrig tidigare har det flugit lika många resenärer från eller till Malmö Airport som under 2012. Under det gångna året reste 2,1 miljoner resenärer från flygplatsen vilket är en ökning med åtta procent jämfört med 2011.

Antalet utrikes resenärer ökade under helåret med tjugotvå procent och antalet inrikes resenärer minskade med 0,5 procent.

– Allt fler reser från Malmö Airport, under de tre senaste åren har vi sett en resenärsökning med över 30 procent, vilket är en fantastisk utveckling. Flygplatsen är viktig för regionens invånare, utveckling och tillväxt. Vi är en mötesplats som för människor och affärer närmare varandra, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

– Vi ser fram emot våren 2013 då två stora event går av stapeln i Malmö. Förutom Eurovision Song Contest som skapar ett stort resandebehov till Malmö, börjar kryssningsfartyg att anlöpa Malmö under maj månad. Passagerarna ankommer till Malmö via Malmö Airport med Pullmantur Air och allt som allt kommer ungefär 40 000 spanjorer att resa till och från flygplatsen.