På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Arbeten på start- och landningsbana vecka 29-30

2014-07-15, kl. 09:11

Under några veckor i sommar genomförs arbeten på Malmö Airports start- och landningsbana. Syftet är att öka tillgänglighet och punktlighet.

Med start torsdagen den 17 juli, vecka 29, till fredagen den 25 juli, vecka 30, utförs ett underhållsarbete på manöverområdet som är nödvändigt för bibehållen god flygsäkerhet. Vi omtoppar, det vill säga asfalterar om, delar av banan. Det är något som görs kontinuerligt på alla flygplatser. Sommaren 2014 görs arbete på mittendelen av banan och delar av dagarna kommer bana 17/35 vara stängd för flygtrafik. Vissa tider kommer banan var öppen men med en kortare bana än normalt.

Flygbolagen har i tidigt skede blivit informerade och de har därför kunnat justera sina tidtabeller så att de i så liten grad som möjligt påverkas av arbetet.

Hur utförs arbetet?

Vi fräser upp asfalt på en yta som är cirka 50 000 kvadratmeter. Innan fräsen påbörjar sitt jobb ska belysning monteras bort från banan för att inte skadas. Ny asfalt läggs och belysning återmonteras för att vara på plats när flygtrafiken startar igen. De cirka 220 000 kubikmeter fräsmassor som blir restavfall kommer att användas till att förbättra vägen som går längs staketet runt hela flygplatsen.