På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fira midsommar med nypotatis från Malmö Airport

2015-06-16, kl. 09:30

Under midsommarveckan delar vi ut nyupptagen och närproducerad potatis till dig som landat på Malmö Airport. Perfekt till midsommarbordet!

Den 15-17 juni, mellan kl. 16.00 och 19.00 i incheckningshallen, kan du som landat på Malmö Airport få nypotatis direkt från åkern på Torsvik gård utanför Skivarp.

Potatisen är av sorten Rocket och odlas av Anders Andersson som på sommarhalvåret är jordbrukare och på vinterhalvåret anställd på Malmö Airport för att arbeta med bland annat snöröjning på landningsbanan.

När man som jag driver ett jordbruk är det intensivt på vår och sommar med allt som ska ner i jorden. Vi odlar allt ifrån potatis, spannmål till sockerbetor och konservärtor. På hösten efter skörd, lugnar det ner sig och då arbetar jag 75 % som vinterpersonal på Malmö Airport, berättar Anders Andersson. Jag tycker om att arbeta med vitt skilda arbetsuppgifter sommar och vinter, och har arbetat på Malmö Airport i sjutton år nu.

Malmö Airports flygplatschef Peter Weinhandl gläds åt att man hittat ett sätt att visa upp exempel på närproducerade produkter från regionen samtidigt som du som resenär får något extra. 

Det känns helt rätt att kunna erbjuda våra resenärer nyupptagen potatis som visar upp det bästa vad gäller kvalitet, smak och lokala produkter från Skåne, säger han.

I samarbete med föreningen Svensk Potatis AB delar flygplatsen även ut kokbokshäften med potatisrecept.