På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fortsatt passagerarökning på Malmö Airport

2012-02-07, kl. 15:48

140 480 resenärer flög från Malmö Airport under januari 2012. Det är en ökning med 10 procent jämfört med samma månad 2011. Inrikestrafiken ökade med 8 procent medan utrikestrafiken ökade med 13 procent.

Januari är en charterintensiv månad vilket visar sig i den starka utrikesutvecklingen på Malmö Airport. Till skillnad från tidigare år är chartertrafiken till Egypten något svagare till följd av oroligheterna för snart ett år sedan men istället ökar trafiken till spanska kanarieöarna, till Förenade Arabemiraten och till de europeiska alpflygplatserna. Från Malmö Airport till Kanarieöarna kan flygplatsens resenärer välja att flyga med charterbolagen Apollo, Fritidsresor, Solresor och Ving.

STS Alpresor satsar, vid sidan om Geneve och Salzburg, för andra året i rad på Innsbruck för sina skidresor. Att sydsvenskarna har relativt nära till alpskidåkning märks inte minst på den korta flygtiden på drygt två timmar med flyget. Även Solresors Sharjah är inne på sitt andra år och ger utslag i statistiken för utrikes charter.