På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Instagramutställning invigs på Malmö Airport

2014-03-27, kl. 09:43

Under våren kommer alla som reser till och från Malmö Airport kunna ta del av instagramutställningen #enjoysweden. Utställningen skulle också ha kunnat heta “Svenska folkets underbara bilder av Sverige”. För det är precis vad det handlar om. Ett land skildrat genom en av populärkulturens starkaste fotofenomen just nu – Instagram.

#enjoysweden är ett fotoprojekt som visar Sverigebilder från Instagram. Cirka 70 instagrammare från hela landet har tagit unika, roliga och vackra bilder med motiv från norr till söder. Initiativtagare till projektet är Albin och Oskar Ponnert.

#enjoysweden – ett urval av 60 000 bilder

Av de cirka 60 000 bilder som under ett år taggats med #enjoysweden har en jury valt ut 240 bilder till en årsfotobok om Sverige. Utställningen #enjoysweden, som öppnar på Malmö Airport den 17 april, visar ett urval av dessa bilder.

– Att bilderna nu visas på en flygplats tycker jag är väldigt spännande och helt i linje med den breda folkliga förankring som projektet har. Man ska kunna se konst på fler ställen än på konsthallar och själv välja när på dygnet man ser det, säger Albin Ponnert. Många reser till Skåne under påskveckan för att besöka konstrundor så vad kan vara bättre än att de får ta del av en utställning direkt när de landar?

– Vi vill att Malmö Airport ska vara en inspirerande mötesplats, och genom utställningen hoppas vi att våra resenärer ska få med sig en ny upplevelse. Flygplatsen är ett skyltfönster för att lyfta fram det vi är stolta över i regionen, så det är roligt att vi nu får visa upp bilder från såväl Skåne som resten av landet, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Alla är välkomna 17 april-25 maj

Utställningen invigs den 17 april och kommer att finnas i Malmö Airports incheckningshall före säkerhetskontrollen. Både resenärer och allmänheten är välkomna att se utställningen som pågår till den 25 maj. #enjoysweden har tidigare visats på Landskrona Konsthall och är en vandringsutställning som kommer att visas upp på fler platser, både i Sverige och utomlands.