På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ladda elfordonet på Malmö Airport

2013-02-06, kl. 10:08

Nu kan resenärer med elbil/hybrider ladda sina fordon på Malmö Airport. Flygplatsens nya laddstolpar ingår i projekt E-mobility Malmö. Antalet platser kommer att utökas i takt med att resenärernas behov av infrastruktur för laddning ökar.

E.ON och Malmö stad har under ett antal år samarbetat för att bygga laddstolpar för fordon i anslutning till stadens kollektivtrafiknoder. Syftet är att förbättra trafiksituationen och minska koldioxidutsläppen från transporter i Malmö-området.

De fyra laddplatserna för el- eller hybridbilar är placerade i parkeringshuset på flygplatsen. Besökaren eller resenären laddar sitt fordon utan kostnad, men betalar den parkeringsavgift som är aktuell för parkeringsytan som bilen står parkerad på. Antalet platser kommer att utökas i takt med att behovet av infrastruktur för laddning ökar i Skåne.

Fakta om laddstolpar på Malmö Airport
Den typ av laddning som erbjuds i laddstolparna är en-fas, spänning 230 V, säkring upp till 16A. Laddeffekten är mellan 2,3 och 3,7 kW. Laddplatserna är placerade på våning åtta i parkeringshuset på flygplatsen.