På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Malmö Airports arbete med att bli en fossilbränslefri flygplats

2014-11-07, kl. 10:04

Klimatsamverkan Skåne håller idag en seminariedag i Malmö om den gemensamma målsättningen att nå ett 100 procent fossilbränslefritt Skåne 2020. Temat för dagen är hur man, inom en organisation, kan arbeta för att närma sig målet att bli fossilbränslefri. Maria Bengtsson, miljöchef på Malmö Airport, kommer att hålla ett föredrag om hur Swedavia arbetar med att bli fossilbränslefria 2020.

Att anta utmaningen 100 procent fossilbränslefritt Skåne 2020 innebär att arbeta aktivt för att komma ifrån fossil energianvändning:

  • Ingen fossil energianvändning i byggnader. Det innebär att organisationen inte använder fossil energi för värme och kyla i byggnaderna organisationen äger eller hyr.
  • Inget fossilt bränsle i transporter. Det innebär att organisationen inte använder fossilt bränsle i egna transporter, resor eller köpta transporttjänster.
  • Ingen användning av fossil el. Det innebär att organisationen inte använder fossil el i den egna verksamheten och köper miljömärkt el av någon sort.

Ett 60-tal företag, organisationer och föreningar i Skåne har antagit denna utmaning och så har även vi på Malmö Airport.

Läs mer om utmaningen på Klimatsamverkan Skånes webbplats.