På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Malmö Airports klimatarbete fortsatt världsledande

2016-03-09, kl. 10:21

Malmö Airport har återigen fått ett bra betyg på flygplatsens klimatarbete. ACI Europe har för femte året i rad förnyat ackrediteringen enligt ACA på högsta nivån för Malmö Airport, så kallad nivå 3 +. En ACA-certifiering på högsta nivån kräver bland annat ett aktivt klimatarbete och genomförande av en rad praktiska förbättringar och investeringar.

För att klara av ett så omfattande arbete behövs ett stort engagemang och ett fungerande samarbete över hela flygplatsen. Ansökan som Swedavia skickade in för Malmö Airport grundar sig på 2014 års utsläppssiffror och det förnyade certifikatet som flygplatsen fått gäller fram till februari 2019.


– Vi är oerhört stolta över att vårt systematiska arbete för att minska miljöpåverkan ännu en gång har uppmärksammats internationellt. Det ligger ett stort och målmedvetet arbete bakom, säger Maria Svensson, ACA-ansvarig på Malmö Airport.

Exempel på praktiska förbättringar som Malmö Airport jobbat med senaste året:

  • Installation av LED-belysning i parkeringshus
  • Fortsatt utbyte av bensin- och dieselfordon till el-fordon
  • Ersatt vanlig fordonsdiesel med diesel som innehåller ca 30% förnybar inblandning
  • Optimering av kyla, värme och ventilation för att nå energieffektivisering