På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Operasångaren och debattören Rickard Söderberg är Årets Skåning 2016

2016-08-31, kl. 09:45

När du landar på Malmö Airport hälsar alla personer i fotogalleriet ”Skåne Hall of Fame” dig välkommen på vägen ut till ankomsthallen. En av platserna i Skåne Hall of Fame på flygplatsen är vikt åt Årets Skåning, som årligen utses av Kvällspostens läsare – och igår tillkännagavs Årets Skåning 2016.

Som Årets Skåning sällar sig Rickard Söderberg till en välkänd skara som tidigare fått titeln. På senare år har Johan Glans, Tareq Taylor, Gunhild Carling och förra året Markus Rosenberg tilldelats priset. Priset delas ut av Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag i samarbete med Kvällsposten.

Den som väljs till Årets Skåning ska vara en person som gjort god PR för Skåne, har en bred folklig förankring och en verksamhet som når ut till en bred allmänhet. Vinnaren röstas fram av Kvällspostens läsare.

Motivering till priset lyder: ”En stor personlighet med ett hjärta av guld. En fantastisk entertainer som sprider glädje genom sin skönsång.”

– Det här känns som att vinna OS-guld i skånskhet – äntligen är jag en riktig skåning! utbrast Rickard när han tagit emot priset i Lund.

Ett porträtt av Rickard Söderberg som Årets Skåning kommer inom kort att avtäckas och bli en av bilderna i Skåne Hall of Fame på flygplatsen.

Se alla övriga deltagarna i Skåne Hall of Fame här.