På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Rickard Söderberg är årets skåning på Malmö Airport

2016-10-18, kl. 10:47

Den färgstarka debattören och operasångaren Rickard Söderberg har tagit plats som årets skåning i Malmö Airports ”Skåne Hall of Fame”. Han har röstats fram av Kvällspostens läsare till överlägsen vinnare av utmärkelsen och blev i fredags tilldelad en plats i flygplatsens populära porträttgalleri.

– Det är otroligt coolt och rörande att få hänga i det här sällskapet. Jag får gåshud bara jag tänker på det. Jag går ofta förbi här när jag flyger, och nu kommer jag nästan vara lite generad att passera här. Ibland kommer jag säkert att stanna upp och se till att bilden är ren och fin, säger en glad Rickard Söderberg.

Priset Årets skåning delas ut av Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag i samarbete med Kvällsposten. Motiveringen till valet av Rickard Söderberg lyder: ”En stor personlighet med ett hjärta av guld. En fantastisk entertainer som sprider glädje genom sin skönsång.”

– Den som väljs till årets skåning ska vara en person som gjort god PR för Skåne, har en stark folklig förankring och en verksamhet som når ut till en bred allmänhet. Vinnaren röstas fram av Kvällspostens läsare via vår webb, och i år har engagemanget varit väldigt stort - Rickard vann överlägset, säger Christer El-Mochantaf, redaktionschef på Kvällsposten.

– Vi välkomnar Rickard Söderberg till det celebra sällskapet i vårt porträttgalleri Skåne Hall of Fame. Att Rickard även är känd för att stå upp för allas lika värde gör honom till en mycket värdig Årets skåning, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Läs om Rickard Söderberg och övriga deltagare i Skåne Hall of Fame