På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Sofia och Bukarest nya destinationer från Malmö Airport

Foto på Alexander Nevskij-katedralen i Sofia
2014-04-07, kl. 10:20

Destinationerna Sofia och Bukarest är de två senaste tillskotten när det ungerska flygbolaget Wizz Air nu utökar utbudet från Malmö Airport. Flygningarna mellan Malmö och Sofia startar den 16 maj och mellan Malmö och Bukarest inleds flygningarna den 12 juni. Wizz Air kommer dessutom att utöka antalet avgångar till Skopje från fem till sju avgångar i veckan.

Med de två nya destinationerna Sofia i Bulgarien och Bukarest i Rumänien erbjuder nu Wizz Air nio direktlinjer från Malmö med sammanlagt 31 avgångar i veckan. Övriga destinationer är Belgrad, Budapest, Gdansk, Katowice, Skopje, Tuzla och Warszawa.

– Det känns både roligt och angeläget att vi får möjlighet att erbjuda våra resenärer ännu fler lågprislinjer ut i Europa, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport. Wizz Airs expansion fortsätter, och Malmö Airport är nu den flygplats i Sverige som har flest avgångar med Wizz Air.

Wizz Air kommer att flyga till Sofia från Malmö Airport på måndagar och fredagar och till Bukarest på tisdagar, torsdagar och lördagar. Flygplanstypen är en Airbus A320 som rymmer 180 passagerare.

Biljetter finns nu tillgängliga på bland annat www.wizzair.com.

Flygbolaget Wizz Air grundades i september 2003 och har inriktat sig främst på den central- och östeuropeiska marknaden. Idag har man 17 baser i olika länder och flyger över 300 linjer. Sedan 2013 har Wizz Air öppnat flyglinjer även utanför Europa till bland annat Istanbul, Tel Aviv, Baku och Dubai. Huvudsakligen utgår dessa linjer från Budapest-Ferenc Liszt internationella flygplats.