På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Spanska kryssningsresenärer passerar Malmö Airport i sommar

2014-05-08, kl. 13:10

Med start på lördag den 10 maj, och fortsatt under sommaren, blir Malmö Airport en kryssningsflygplats. Anledningen är att Spaniens största kryssningsoperatör Pullmantur flyger spanjorer till Skåne för att påbörja kryssningar i Östersjön och till Norges vackra fjordar från den nya kryssningsterminalen i Malmö Frihamn.

Totalt kommer 34 000 avresande och ankommande kryssningsresenärer, som reser med Pullmantur, att passera flygplatsen på väg till och från frihamnen i Malmö. Det är andra året de flyger till och från Malmö Airport för att sedan bussa sina resenärer vidare till fartyget Empress.

Resenärerna, som ankommer från Madrid och Barcelona, hämtas upp med bussar ute på plattan där flygplanen står parkerade. Under en lördag används upp till 70 bussar för att transportera de cirka 3 400 ankommande och avresande kryssningsresenärer mellan flygplatsen och kryssningsterminalen i Malmö Frihamn.