På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Stark utrikesökning

2012-03-07, kl. 15:45

Januari och februari är charterintensiva månader vilket visar sig i den starka utrikesutvecklingen på Malmö Airport. Under dessa två månader har över 100 000 resenärer flugit utrikes vilket är en ökning med tjugotvå procent jämfört med samma period år 2011. London är den reguljära utrikesdestination som ökar mest under februari månad jämfört med januari, följt av Belgrad och Budapest.

Swedavia genomför årligen en resvaneundersökning på Malmö Airport, under 2011 genomfördes totalt 10 000 intervjuer med avresande passagerare. Frågorna rör slutdestination, syfte med resan, demografisk profil samt hemort. Resultatet för 2011 visar att upptagningsområdet för utrikesresande från flygplatsen sträcker sig över hela Sydsverige.

- De största upptagningsorterna för flygtrafiken till och från Malmö Airport är fortfarande de närliggande kommuner så som Malmö, Lund, Vellinge, Helsingborg, Trelleborg och Ystad. Men 2011 ökade antalet passagerare från mer långväga städer som till exempel Halmstad och Karlskrona. Det visar att Malmö Airports roll som utrikesflygplats har stärkts ytterligare i och med att fler resenärer från hela Sydsverige valt att flyga från flygplatsen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.