På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Viktig information inför påvens besök i Malmö och Lund 31 oktober till 1 november

2016-10-28, kl. 16:00

Påve Franciskus besöker Sverige den 31 oktober till 1 november för att uppmärksamma att det är 500 år sedan reformationen inleddes. Påven kommer att besöka Lunds domkyrka, Malmö Arena och Swedbank Arena.

Besöket kan komma att påverka resande på flygplatsen i samband med påvens ankomst och avgång. Troliga tidpunkter för ankomst blir förmiddagen den 31 oktober och avgång lunchtid den 1 november.
Du finner mer information hur detta påverkar din resa via din researrangör.

Det finns risk för tillfälliga stopp i vägtrafiken till och från flygplatsen. Detta gäller även för väg E65 till Malmö och väg 108 till Lund. Det kan även ske en viss påverkan på busstrafik, tillgänglighet till parkeringar samt övrig verksamhet på flygplatsen.

Besök gärna Polisens webbplats och läs den samlade informationen om besöket

Påve Franciskus besök i Malmö blir den största händelsen på Malmö Airport på många år. Många journalister väntas till flygplatsen för att kunna ta bilder när påven välkomnas av statsminister Stefan Löfven. För allmänheten finns dock ingen möjlighet att se påven på det avspärrade flygplatsområdet.

– Det här är en stor satsning och väldigt många inblandade. Vi är samtidigt stolta att påven väljer att flyga till Malmö Airport, säger flygplatsdirektör Peter Weinhandl.

Det är viktigt att du som resenär planerar din resa och är ute i god tid de här dagarna. Flygplatsens parkeringsområden är öppna som vanligt.

Det kommer inte att vara möjligt för allmänheten att följa påvens ankomst och avresa på flygplatsen. Händelsen kommer TV-sändas via SVT.