På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Wizz Air börjar flyga till Vilnius

Människor som flanerar på gata i Vilnius gamla stad, foto
2015-04-24, kl. 14:18

Wizz Air fortsätter att storsatsa på Malmö flygplats och Skåne. Idag den 24 april startar flygbolaget en ny linje från Malmö Airport till Vilnius, huvudstad i Litauen. Destinationen trafikeras två dagar i veckan; måndagar och fredagar.

Vilnius ligger vackert vid floden Neris stränder. De äldsta delarna av staden, som finns med på Unescos världsarvslista, brukar charma besökaren med sina medeltida hus och pampiga kyrkor. Gamla stan bjuder också på mängder av restauranger, caféer och butiker.

– Vi välkomnar Wizz Airs nya flyglinje till Vilnius från Malmö Airport och Skåne. Resandet mellan länderna kommer att öka och jag tror att många skåningar kommer att passa på att upptäcka Litauen som turistdestination redan nu i vår och sommar, säger Peter Weinhandl, flygplatschef Malmö Airport.

– Nyheten om att Wizz Air börjar trafikera linjen Vilnius–Malmö kommer som en glad överraskning, säger Eitvydas Bajarunas, Litauens ambassadör i Stockholm. Vi behöver fler förbindelser mellan våra länder. Nu blir det lättare för turister och affärsresenärer att ta sig mellan Skåne och Litauen för att upptäcka respektive lands natur, kultur och historia. Skåne är hemvist för många personer från Litauen och jag vill tacka Wizz Air som öppnar upp den här möjligheten med en direktförbindelse.

Linjen trafikeras med Airbus A320 som tar 180 passagerare. Flyget avgår från Malmö Airport till Vilnius måndagar och fredagar klockan 20.05. Flygresan beräknas till en timme och 30 minuter och flyget är framme lokal tid klockan 22.30.