På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Särskilda behov och ledsagning i samband med flygresa

Här hittar du information för dig med särskilda behov i samband med din flygresa. Till exempel om du har en funktionsnedsättning och behöver ledsagning eller om du har en allergi som du måste informera om i förväg.

Förboka ledsagning senast 48 timmar innan avresa hos ditt flygbolag. Detta för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt när du anländer till flygplatsen.

 
 


Vi vill att alla ska kunna resa med flyg, därför kan du som behöver det få extra hjälp på plats. Här läser du mer om hur ledsagning fungerar.

Det finns också information till dig som har andra särskilda behov och vill veta mer om hur det fungerar på flygplatser och ombord på flygplanet. Så att du kan planera din resa på bästa sätt.

Berätta om dina behov när du bokar

Berätta gärna redan när du bokar din flygresa om du har särskilda behov som du behöver hjälp med. Ju tidigare du meddelar dina behov, desto bättre förberedd är flygplatsen och flygbolaget på att ta emot dig.