På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ledsagning på flygplatsen innan flyget går

Här läser du om var du möter upp ledsagaren och hur ledsagningen fungerar på flygplatsen. Kom ihåg att alltid kontakta oss när du kommit till flygplatsen.

Klädesbutik på flygplats och människor i rörelse. Fotografi

Säg till personalen i incheckningsdisken att du är där för att få ledsagning, så att de kontaktar din ledsagare. Annars vet inte han eller hon att du är på flygplatsen och väntar. Det går också bra att kontakta ledsagaren via en informationsdisk eller en så kallad help-point.

Du bestämmer själv på vilken av dessa platser du vill möta ledsagaren, berätta bara dina önskemål när du bokar. En help-point är en plats utanför eller inuti flygplatsen.

Var på plats i tid

Kom också ihåg att fråga flygbolaget, eller den du har bokat resan av, hur lång tid i förväg du behöver vara på flygplatsen. Ta även reda på när flygplatsen öppnar om du ska resa tidigt på morgonen. 

Såhär gör du när du kommer fram till flygplatsen:

  1. Kontakta oss på plats, gärna till personal i incheckningsdisken. Du kan även trycka på knappen vid help-pointen och berätta för personal via en högtalare att du behöver ledsagning. Eller kontakta personal i informationsdisken om du bestämt att träffa din ledsagare där.
  2. Om du ska möta upp din ledsagare vid incheckningsidsken måste du inte vänta på ledsagaren för att checka in. Om du känner att du klarar att checka in själv får du gärna göra det.
  3. Ledsagaren möter upp dig.
  4. Om du är rullstolsburen och har en elektrisk rullstol får du här sätta dig i en lånerullstol. Den elektriska rullstolen checkas in.
  5. Du får sedan hjälp med incheckningen om du inte redan checkat in, hjälp genom säkerhetskontrollen till gaten och sätet i flygplanet om du vill det.

Shopping

Om ledsagaren har tid och möjlighet kan du också få hjälp med shopping på flygplatsen.