På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Nedsatt hörsel

Här hittar du information som kan underlätta för dig med nedsatt hörsel, så att du kan känna dig trygg före, under och efter din flygresa.

Två personer som tittar upp mot monitorer med flygets avgångs- och ankomsttider. Fotografi

Har du nedsatt hörsel som gör att du behöver hjälp under din resa? Då är det viktigt att du berättar det för personalen - både när du bokar flygresan och när du går ombord på flygplanet. Om du vill kan du också boka i ledsagning i förväg. Läs mer om det under rubriken Ledsagning.

På flygplatsen får du information om när flyget går eller landar på informationstavlor och monitorer. Det finns också skyltar som leder dig till rätt gate. Alla Swedavias flygplatser har dessutom hörslinga i sina informationsdiskar. 

Personalen ombord på flygplanet kan personligen ge dig information om till exempel säkerheten ombord. Dessutom finns det ett informationsblad i fickan framför varje sittplats med en detaljerad beskrivning av rutinerna vid eventuell nödsituation.