Fastighetsprojekt Landvetter

Airport City Göteborg

Samtidigt som vi bygger för framtidens resande växer en flygplatsstad med lager- och logistikverksamheter, kontor, hotell, handels- och arbetsplatser fram i direkt anslutning till Göteborg Landvetter Airport. Visionen är en flygplatsstad i framkant med möjligheter för morgondagens företag att verka och växa. Vi kallar det Airport City Göteborg.
Illustration vy över framtidens Airport City Göteborg

Nu har de första spadtagen tagits till det som ska bli Västsveriges första Airport City, en attraktiv mötesplats med världen runt hörnet. Bara flygplatsen, med över 100 destinationer, lockar cirka 8 miljoner besökare per år. Här skapas nu en arena för utveckling av logistik, handel, upplevelser och kultur, kontor, verksamheter, hotell och konferens och förutsättningar för 10 000 arbetstillfällen. Utbyggnaden av området är tänkt att ske etappvis och beräknas vara fullt utbyggt år 2045.

Nästan 2 miljoner tänkbara besökare

Inom 40 minuter från Airport City Göteborg bor det 1 200 000 människor. Antalet förväntas växa till 1 750 000 fram till 2030 och alla är tänkbara besökare till flygplatsstaden – vare sig det gäller arbete eller fritid. På Swedavia Real Estate bidrar vi till utvecklingen av flygplatsstaden bland annat genom ett flertal olika fastighetsprojekt.

Vill du etablera dig i Airport City Göteborg? Kontakta Robert Lenzi,
Head of Property Development

Mer information finns här. (PDF, eng., 6,78MB)

Swedavias berörda stadsdelar i flygplatsstaden

Här utvecklar Swedavia tillsammans med partner

Logistics Park: Effektiva logistikbyggnader i direkt anslutning till riksväg 40 och flygplatsen.

Hotell & konferens: Mötesplatser för ankommande, besökare och verksamma i Airport City Göteborg.

 

Företagspark: Moderna verksamhetslokaler och kontor för både svenska och internationella företag.

Handel och upplevelser: Ett storskaligt köpcenter med ett attraktivt upplevelsekoncept.

Våra fastighetsprojekt

Läs mer om våra olika projekt nedan.

Logistics Park

Ett centrum för framtidens logistik växer fram i direkt anslutning till riksväg 40 och flygplatsen. Moderna och effektiva logistikbyggnader med möjlighet att möta morgondagens logistikutmaningar.
Illustration över framtidens Logistic Park Airport City Göteborg

När det gäller logistik är Göteborg, med sitt centrala läge, obestridligt nummer ett i Skandinavien. Det är med andra ord ingen slump att exempelvis DB Schenker och DHL Express har valt Airport City Göteborg som platsen för sina logistikcenter.

Flygplats som närmsta granne

Vi utvecklar logistikfastigheterna tillsammans med vår Joint Venture-partner Bockasjö AB och logistikparken kommer erbjuda 150 000 kvadratmeter lager- och logistikytor och toppmoderna logistikfastigheter, skräddarsydda efter kundernas behov. Området är lättillgängligt och dynamiskt och ligger i direkt anslutning till riksväg 40 och en av Nordens största flygplatser, med bra infrastruktur och närhet till andra företag och tjänster. Inflyttning i nästa byggnad kan ske redan 2019.

Företagspark

Här finns en unik möjlighet för dig och ditt företag att arbeta i fräscha lokaler, nära hemmet, övriga Sverige och resten av världen. Nästa byggnad i företagsparken kan börja byggas under 2018.
Illustration över framtidens företagspark Airport City Göteborg

Det välkända, väl synliga och lättillgängliga läget vid flygplatsens infart attraherar både svenska och internationella företag. Blandningen av verksamheter och företag kommer göra vår flygplatsstad till en attraktiv mötesplats med oändliga möjligheter för de som väljer att etablera sig här.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att hyra lokal, etablera verksamhet eller delta i utvecklingen av området tillsammans med oss?
Kontakta oss för mer information

Handel och upplevelser

Här planeras utvecklingen av ett regionalt köpcenter, en storskalig modern anläggning med ett utbud utöver det vanliga.
Illustration vy över framtidens Airport City Göteborg

Mitt bland logistikbyggnader och verksamhetslokaler planeras det för ett stort köpcentrum och en helt ny typ av shoppingupplevelse med ett tilltalande utbud av service och produkter som lockar både verksamma, besökare, boende i regionen samt resenärer. En inspirerande plats för framtidens handel helt enkelt.

Hotell Winger

I direkt anslutning till terminalen och den framtida tågstationen byggs ett mellanklasshotell med känslan av prisvärd lyx i Scandic Hotels regi. Hotellet blir en mötesplats för ankommande, besökare och verksamma i flygplatsstaden med en välkomnande lobby, restaurang och konferensmöjligheter.
Illustration över framtidens hotell Airport City Göteborg

Hotellet är en viktig pusselbit i flygplatsens expansion och byggandet av den nya flygplatsstaden Airport City Göteborg. Etableringen möter tillväxten och efterfrågan på de mötes- och övernattningsmöjligheter som den expansiva flygplatsen skapar.

Flygplatsens naturliga mötesplats

Hotellet blir en naturlig internationell mötesplats både för familjer och övriga fritidsresenärer och för affärsresande som vill övernatta nära gaten. Hotellet kommer ligga i direkt anslutning till terminalen och dess utbud av butiker och restauranger och ha 222 rum, konferensmöjligheter, en kombinerad lobby, lounge, restaurang och bar för umgänge, möten och avkoppling. Dessutom byggs gym- och relaxavdelning på översta våningsplanet, med utsikt över flygplatsen.

Internationellt tema

Hotellet är ritat av Wingårdhs Arkitekter och fasaden utformas som diskreta, abstrakta flaggor från hela världen. Det internationella temat går också igen i det skärmtak som ska skydda och välkomna såväl hotellgäster som resenärer. Byggnationen av hotellet har inletts och det planeras stå klart vid årsskiftet 2020/2021.