Våra handelsplatser

Swedavia AB äger och förvaltar tio flygplatser varav Stockholm Arlanda Airport är störst. Flygplatsen har 13,3 miljoner avresande resenärer per år och flera handelsplatser i terminalsystemet.

Totalt finns över 120 kommersiella etableringar fördelade över de olika terminalerna varav majoriteten finns i Terminal 5 och SkyCity. Över 50 av dessa avser mat och dryck, övriga är butiker och servicekoncept som exempelvis apotek, blomsterhandel och frisör. 

På Stockholm Arlanda Airport har vi allt från välkända matkoncept som O'Learys, MacDonalds, MAX och Taco Bar till nya innovativa pop up-butiker med exempelvis badkläder, klockor och sötsaker.

Kommersiella etableringar övriga flygplatser

Göteborg Landvetter Airport är Swedavias näst största flygplats och har 3,4 miljoner avresande per år och 20 kommersiella enheter. Övriga flygplatser har mindre än 10 kommersiella enheter i sina terminaler.

Nyetablering

Har ditt företag ett innovativt koncept inom mat och dryck eller retail som du tror skulle passa för någon av våra flygplatser är du välkommen att kontakta oss.

Är du intresserad av att hyra andra typer av lokaler än restaurang- och butikslokaler på någon av våra flygplatser läs mer här.