På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Karriär på olika sätt

Många yrkesroller på flygplatsen

En karriär kan se ut på många olika sätt. Hos Swedavia kan du växa inom ett område, arbeta mer specialiserat eller engagera dig i något intressant projekt.

Operativa verksamheten erbjuder många olika jobb

Det finns en stor bredd inom den operativa verksamheten. Här kan du arbeta med fälthållning, information, kundtjänst, passagerarservice med assistans, säkerhet, lokalvård, lastning, tankning, parkering, verkstad och fastighetsskötsel.

Ha olika uppgifter inom en och samma tjänst

Att ha flera olika kompetenser för att kunna utföra olika arbetsuppgifter är ett arbetssätt som används på en del Swedavia-flygplatser. Exempel är att inom en och samma tjänst arbeta med räddningstjänst, tankning och lasta bagage.

Befinna dig mitt i navet av en svensk flygplatsverksamhet

Hos Swedavias konsulter kan du arbeta inom byggnation, teknikutveckling och management med till exempel utredningar, analyser, förstudier och projektledning. Läs mer om Swedavia Konsult.

Arbeta inom bland annat ekonomi, personal och kommunikation

Det finns också en hel del administrativa tjänster exempelvis inom ekonomi, juridik, HR, säkerhet, marknadsföring och kommunikation.

Swedavia Konsult

I navet av svensk flygplatsverksamhet under utveckling

En flygplats är en komplex miljö med många olika utmaningar där miljontals resenärer passerar årligen. Resandet ökar från år till år, tekniker utvecklas, nya destinationer tillkommer och våra resemönster ändras. Detta ställer krav på kapaciteten vid flygplatserna som därför ständigt utmanas med såväl ombyggnation som utbyggnation för att kunna möta kundernas krav och önskemål.

Det är här vi på Swedavia Konsult verkar och gör skillnad!

På Swedavia konsult jobbar vi alltid nära uppdragsgivaren och engagerar oss i utvecklingen av våra och andra kunders flygplatser, allt med syfte att kunna möta det ökande resandet. Vi har efterfrågad och erkänd kompetens för de flesta av Swedavias utvecklingsprojekt.

På Swedavia Konsult har vi samlat den spetskompetens som behövs kring ett antal viktiga områden när det gäller att driva och utveckla flygplatsverksamhet för våra tio flygplatser.

Vi har spetskompetens inom:

Leda uppdrag och projekt
Flygplatstekniska system
Affärs- och verksamhetsutveckling 
Mark och beläggning
Flygplatsplanering 
Akustik och miljö
Bygg och installation

Hos oss kan du arbeta med alltifrån att leda utredningar, analyser och förstudier till att genomföra projekt och uppdrag på Swedavias och andra kunders flygplatser.