Gå till innehåll

HR Business Partner till Göteborg Landvetter Airport

HR & kommunikation
Sista ansökningsdag: 2024-08-07
Till ansökan

Vill du arbeta med motiverade ledare i en spännande verksamhet och bli en del av ett kompetent team med stort engagemang för våra flygplatser och HR-frågor?

Vi på Swedavia behöver nu rekrytera ytterligare en HRBP som vill jobba med kvalificerade HR-frågor i en spännande miljö, som trivs med eget ansvar och som vill tillhöra en härlig arbetsgrupp – HR Business!

Vad innebär rollen?
Som HRBP ansvarar du för det operativa, taktiska och strategiska HR-stödet till ledarna i den verksamhet du arbetar med. Dina arbetsuppgifter omfattar:

 • Arbeta stödjande, vägledande och coachande, men också styrande för att verksamheten ska nå sina målsättningar, utveckla sin verksamhet samt leva upp till lag och avtal inom HR-området. 
 • Arbeta nära verksamheten för att på bästa sätt förstå dess behov samtidigt som du är en del av HR-organisationens arbete med att utveckla våra processer, ta fram verktyg, utbildningar och hitta nya vägar framåt för ett framgångsrikt HR-stöd. 
 • Ingå i ledningsgruppen för den verksamhet du stöttar och har där en viktig roll för att skapa framdrift i HR-frågor.
 • Arbeta inom hela HR-processen samtidigt som du har stöd i HR:s specialistorganisation och vårt HR Service Center. 

Du blir en del av en otroligt varierande verksamhet där du kommer mötas av drivna, engagerade och motiverade ledare som tillsammans med dig vill fortsätta utveckla sin grupp och sitt ledarskap.

  Vem är du?
  Vi söker dig som har; 

  • Akademisk utbildning inom HR-området, som exempelvis från Personalvetarprogrammet, PA-linjen, PAO-programmet eller motsvarande. 
  • Flerårig erfarenhet av liknande befattning i operativ verksamhet samt breda kunskaper gällande arbetsrätt och kollektivavtal samt god förståelse för arbete med lokala fackliga organisationer. 
  • Erfarenhet från arbete med verksamhetsövergång är meriterande eftersom det kan uppstå behov av denna kompetens över hela Swedavia.

  Du är en person som värnar om arbetsgruppens sammanhållning och gemensamma leverans samtidigt som du kan driva dina egna frågor.

  För att lyckas i rollen som HRBP behöver du ha hög integritet, eget driv och en förmåga att fatta egna beslut. Du förväntas skapa långsiktiga relationer på alla nivåer i verksamheten och därför är dina kommunikativa färdigheter viktiga. Dessutom vill vi att du är utvecklingsorienterad och van vid att hantera förändring. Du trivs i en miljö där det ständigt händer något nytt och du tycker om att hantera frågor av olika tyngd i ett varierande tempo.

  Svenska i tal och skrift är ett krav. Engelska i tal är önskvärt. Resor förekommer till andra flygplatser. Möjlighet till hybridarbete finns.

  Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Martell Eriksson, christina.martell.eriksson@swedavia.se från och med vecka 33.

  Sista ansökningsdag är den 2024-08-07 och vi ser fram emot din ansökan!

  Urvalsarbetet kommer att påbörjas vecka 32.

  Hur är det att arbeta på Swedavia?
  Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad – läs mer här! Jobba hos oss | Om Swedavia

  Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.

   


  För frågor kontakta

  Till ansökan

  Våra värderingar

  Vi strävar efter att utvecklas till ett bolag där allt vi gör präglas av våra värderingar med högsta tänkbara service vid flygplatserna.

   

  Pålitlighet  Engagemang

   

   

   

   

  Nytänkande Välkomnande