IT projektledare till Swedavia

Sigtuna
Tillsvidareanställning
IT
Sista ansökningsdag: 2023-02-15
Till ansökan

Är du redo för din nästa utmaning som IT projektledare?

Hos oss har du möjlighet att arbeta inom en unik bredd av projekt som endast existerar på en flygplats! Du kommer att arbeta som IT projektledare inom exempelvis vår resenärsprocess, digitalisering, miljö, fordon och våra egenutvecklade system.

Ta chansen, var med i vår nytänkande IT-enhet och Swedavias digitaliseringsresa där vi fokuserar på att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på våra flygplatser. Vi ser fram emot din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Swedavia IT består av cirka 85 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Som projektledare har du ansvar att leda och driva IT projekt med fokus på allt från IT4IT till verksamhetsutveckling.  

Du ser det stora perspektivet och ska utifrån detta kunna involvera rätt kompetenser i dina projekt. Vanligtvis driver du först en förstudie, sedan en upphandling av ny systemlösning och slutligen implementering av upphandlat IT-system, inom exempelvis incheckning, miljörapportering, virtuell kömätning eller parkering. I din roll är du van att hitta nya möjligheter och lösningar på de utmaningar som kan uppstå i en komplex IT miljö.

Du har ett brett kontaktnät och arbetar tillsammans med stora delar av Swedavia IT, olika delar av Swedavias verksamhet och externa intressenter. 

Tjänsten är placerad på Arlanda flygplats med möjlighet till arbete på distans. 

Din profil
Som person är du strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är en god kommunikatör som jobbar målinriktat och kan driva arbetet framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ. Du är trygg i dig själv och har förmåga att ta beslut. Vidare är du initiativrik, positiv, uthållig och kan se lösningar i utmaningar.

Vi ser att du har:

  • högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper
  • minst 5 års erfarenhet av projektledning av komplexa IT-projekt
  • erfarenhet av etablerade projektmetodiker så som exempelvis PROPS eller XLPM
  • goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Detta då du har mycket kontakt med både interna och externa parter

Meriterande om du tidigare har drivit upphandlingsprojekt med fokus på införskaffande och implementering av komplexa tekniska system samt erfarenhet av LUF eller LOU.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.  

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.


För frågor kontakta

Mia Bystedt, mia.bystedt@swedavia.se
073-8677480
Till ansökan

Våra värderingar

Vi strävar efter att utvecklas till ett bolag där allt vi gör präglas av våra värderingar med högsta tänkbara service vid flygplatserna.

 

Pålitlighet  Engagemang

 

 

 

 

Nytänkande Välkomnande