Gå till innehåll

Underhållsplanerare & beredare till Stockholm Arlanda Airport

Drift, underhåll, logistik & teknik
Heltid
Sista ansökningsdag: 2024-08-11
Till ansökan

Vi söker en underhållsplanerare och beredare för att samordna vårt dagliga underhåll!

Vad innebär rollen?
Som planerare och beredare ansvarar du för planering och beredning av underhåll inom flygplatstekniskutrustning men framför allt mot bagageanläggningen.

Du ansvarar för utveckling av flygplatsens byggnader och tekniska system genom att du planerar den dagliga verksamheten och utvecklar underhållet mot en balans mellan förebyggande och avhjälpande underhåll. Du samordnar mellan tekniska förvaltare, tekniker och gruppchef där du prioriterar, planerar och aktivt arbetsfördelar inneliggande akut- och förebyggande underhåll.

Du agerar beställare av material, interna och externa tjänster och gör material-, materialflödes-, och resursplanering för underhållsaktiviteter. 

Vem är du? 

Vi söker dig som har:

 • gymnasieingenjörsutbildning alternativt arbetat praktiskt med motsvarande inriktning mot underhåll
 • tidigare erfarenhet av underhållsplanering och att utveckla underhållsrutiner/ronder i underhållssystem
 • arbetat aktivt med underhåll i ett affärs- / underhållssystem
 • kunskap om utrustning och anläggningar inom arbetsområdet, kunskap om och förståelse för tekniska manualer
 • har koll på avrapportering av ronder, akuta arbetsorder och till viss del kontroll på hur anläggningsregistret är uppbyggt
 • B-körkort, eftersom du kommer behöva ta dig runt på flygplatsen med hjälp av bil
 • Goda kunskaper i svenska och engelska eftersom det ingår att kommunicera med leverantörer och medarbetare samt skriva/läsa rutiner och tekniska instruktioner på båda språken

Vi ser det som meriterande om du har:

 • tidigare arbete i en arbetsledande funktion
 • god kunskap om underhållsteknik, gärna praktisk erfarenhet
 • övergripande underhållskunskaper inom något av följande områden: Övergripande El, PLC-teknik eller styr och reglerteknik, komfort och bygg
 • grundläggande kunskap om BSAB-koder

Du har intresse, vilja och förmåga att leverera resultat och du anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare är du noggrann och kreativ då det kommer till att hitta nya tekniska lösningar. Du tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat. Det är viktigt att du trivs med att jobba i grupp och gillar att utbyta kunskaper och erfarenheter med andra.

Vad erbjuder vi dig? 

Hos oss får du arbeta i ett engagerat team som dagligen arbetar med att förbättra flygplatsens anläggningar och hitta lösningar på frågor som uppkommer.

Hur är det att arbeta på Swedavia? 

Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad – läs mer här om hur det är att arbeta på Swedavia!

Varmt välkommen!

Sista ansökningsdag är den 11 augusti och vi ser fram emot din ansökan! 

Vi kommer under perioden vecka 30-32 ha begränsad möjlighet att svara på frågor.  Urvalsarbetet kommer att påbörjas vecka 33. 

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad – läs mer här! Jobba hos oss | Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.

 


För frågor kontakta

Till ansökan

Våra värderingar

Vi strävar efter att utvecklas till ett bolag där allt vi gör präglas av våra värderingar med högsta tänkbara service vid flygplatserna.

 

Pålitlighet  Engagemang

 

 

 

 

Nytänkande Välkomnande