Vill du leda och genomföra testprojekt inom IT?

Sigtuna
Tillsvidareanställning
IT
Sista ansökningsdag: 2023-02-01

Vill du leda och genomföra testprojekt inom IT?

Här får du möjligheten att arbeta med testning i unika projekt i en otroligt spännande och komplex flygplatsmiljö! 

Swedavias största flygplats, Arlanda, är som en liten stad med stor bredd av olika tjänster och uppdrag. Som testande testledare tar du fram testfall, testplaner och testrapporter samt en lämplig teststrategi för våra olika komplexa IT-projekt inom flygverksamheten. Du arbetar med att identifiera och kartlägga tester utifrån verksamhetens krav och leder testarbetet genom hela projektet. 

Vi erbjuder dig en betydelsefull och utvecklande tjänst med varierande innehåll på en välkomnande arbetsplats med engagerade kollegor där vår IT-enhet bidrar med nytänkande och strävar efter en pålitlig leverans. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att fortsätta vår påbörjade digitaliseringsresa i syfte att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. I din roll som testande testledare hjälper du oss vidare i vår vision att ”möjliggöra för människor att mötas”.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra Swedavia IT som består av cirka 85 medarbetare och arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet.

Våra projekt är mycket varierande och spänner från uppdrag inom resenärsprocessen så som incheckning, CRM-system, virtuella köer till uppdrag inom flygoperativa processen som, bagagehantering, bullermätning eller rena IT4IT-projekt. Du stöttar projekten i acceptanstester, teknisk verifiering av leveransen samt integrationstester. Många av projekten är upphandlingsprojekt vilket innebär att vi köper färdiga IT-lösningar och implementerar dessa. 

Funktionaliteten sträcker sig ofta över flera olika systemområden och rollen kräver därför en god förmåga att förstå verksamhetens krav för att ta fram relevanta testfall. Vi arbetar i testverktyget ReQtest och du kommer att arbeta både individuellt och i team.

En vanlig dag för dig kan innebära tester i terminal av IT-lösning för reklamvisning, dörröppnare med fjärrkontroll för busschaufförer eller tester på distans av exempelvis nytt miljörapporteringssystem och administrativt arbete med exempelvis testfall och testrapporter.

Tjänsten har placeringsort Stockholm Arlanda, men möjlighet finns att arbeta på distans.

Din profil
Vi ser att du kommer från en miljö där du arbetat med testning utifrån ett helhetsperspektiv och har minst 3 års erfarenhet av testledning samt 2 års erfarenhet av testning för IT-projekt. Du har högskoleutbildning inom datavetenskap/IT eller motsvarande erfarenhet, samt goda kunskaper om testfall och förståelse för kravhantering. Du gillar att driva och förbättra testarbetet och har kunskap om erkända testmetodiker, vidare har du kunskap kring tekniska plattformar, teknisk design och integrationstester. Meriterande med certifiering enligt ISTQB/ISEB.

Det är viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor och har god samarbetsförmåga. Vi tror du är en lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring testarbete. För att kunna kommunicera med kollegor och externa samarbetspartners behöver du behärska svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Som person är du drivande, har förmågan att vara positiv och behålla fokus på det som är viktigt när det är högt tempo. Du kan ha ett eller flera test uppdrag beroende på omfattningen på projekt, därav krävs en viss flexibilitet att hantera parallella projekt. Du är strukturerad och trygg i dig själv och van att arbeta självständigt.

För att lyckas i tjänsten har du en analytisk förmåga och kan bidra till att knyta ihop variabler på flera olika testnivåer och integrationer.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.  

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.


För frågor kontakta

Mia Bystedt, mia.bystedt@swedavia.se
073-8677480

Våra värderingar

Vi strävar efter att utvecklas till ett bolag där allt vi gör präglas av våra värderingar med högsta tänkbara service vid flygplatserna.

 

Pålitlighet  Engagemang

 

 

 

 

Nytänkande Välkomnande