Om fastighetsförvaltningen

Swedavia Real Estate äger och förvaltar ett stort antal fastigheter och lokaler i och omkring 10 flygplatser i Sverige – från Kiruna i norr till Malmö i Söder.

Oavsett verksamhet kan vi ge dig tillgång till lokaler i olika storlekar och utformningar. Vi erbjuder allt från kontor, hotell, lounger, omklädningsrum, pausytor, restaurang- och butikslokaler till förråd, verkstäder och hangarer.

Swedavia Real Estate i siffror

Vårt förvaltningsuppdrag omfattar drygt 400 000 m² byggnader och 36 hektar mark i form av arrenden. Verksamheten är indelad i 6 förvaltningsområden där det totalt ryms 17 förvaltningsobjekt.

Stockholm Arlanda Airport

Vår största flygplats är Stockholm Arlanda Airport, en av Europas mest expansiva regioner där en flygplatsstad nu växer fram. Här finns redan idag 200 företag med 30 000 anställda och de allra flesta är hyresgäster hos Swedavia. Flygplatsen är belägen ovanpå Sveriges fjärde största tågstation och har över 200 flygdestinationer.

Göteborg Landvetter Airport

På Göteborg Landvetter Airport befinner du dig mitt i en av de starkaste tillväxtregionerna i norra Europa där vi knyter samman människor, handel och affärer i regionen med resten av världen. Här planeras det för verksamheter inom logistik, handel, upplevelser, kontor samt hotell och konferens.

Regionala flygplatser

Vi förvaltar även fastigheter och lokaler på Kiruna Airport, Luleå Airport, Malmö Airport, Ronneby Airport, Umeå Airport, Visby Airport och Åre Östersund Airport.

Vill du prata med någon av våra uthyrare? Kontakta oss här

Vill du se våra lediga lokaler? Läs mer här

Vill du etablera restaurang eller butik? Läs mer här

Exempel på lokaler och fastigheter

Insida av Radisson Blue SkyCity Hotel Arlanda

Radisson Blu Airport Terminal Hotel

Radisson Blu Airport Terminal Hotel ligger perfekt placerat mellan inrikes- och utrikesterminalerna, med allt inom bekvämt gångavstånd. 260 moderna hotellrum, 36 konferenslokaler samt restaurang och bar.

Insida av Menzies Aurora Lounge

Menzies Aurora lounge

Menzies Aurora lounge ligger i Terminal 2 på Stockholm Arlanda Airport. Loungen är 800 kvadratmeter och inredd i vildmarkstema med flera enskilda sittgrupper i lyxig komfort.

Innifrån BRA Lounge på Arlanda Airport

BRA Lounge

Nyrenoverad, lugn och personlig miljö efter säkerhetskontrollen på Göteborg Landvetter Airport. Loungen ligger mellan gate 15 och 16 som också är de gater som de flesta av BRA:s inrikesflygningar avgår från.

Insida av Wilsonhuset

Wilsonhuset

En kontorsfastighet i Cargo-området på ca 3 500 kvadratmeter fördelat på 3 plan. Här finns möjlighet att hyra lokaler från ca 500 kvm och uppåt. En härlig ljusgård skapar en ljus och trevlig atmosfär.

Vision framtidens Arlanda Office One

Office One

Välkommen till Office One – den första fastigheten i Arlandas nya flygplatsstad. 15 000 kvadratmeter kontorsyta fördelad på tio våningsplan med goda kommunikationer till SkyCity-området och Stockholm Arlanda Airport. Inflyttning sker hösten 2018.

SAS lounge

SAS Lounge

SAS Lounge och SAS Gold Lounge i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport är 1 600 kvadratmeter loungeyta med utsikt över landningsbanan. Tillbyggt och renoverat 2015.