På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Swedavias samarbeten för ökat socialt ansvarstagande

Swedavia har ett starkt fokus på socialt engagemang och hållbarhetsarbete, bland annat samarbetar vi kontinuerligt med svenska Röda Korset och Läkare Utan Gränser. Resenärer har också möjlighet att bidra till olika typer av insamlingar tack vare flera insatser på flygplatserna.

Swedavias partner Röda Korset

De organisationer som Swedavias samarbetar med måste dela Swedavias värderingar och leva upp till våra tydliga krav på etiska riktlinjer samt ha kopplingar till våra mål och vara en aktiv partner. Organisationerna måste också finnas i hela landet, så att det är enkelt att starta upp samarbeten lokalt.  

Swedavia samarbetar idag nära och långsiktigt framför allt med Röda Korset och Läkare Utan Gränser. Swedavia ger också resenärerna möjlighet att bidra under sin resa och med gemensamma krafter har man samlat in över 2 miljoner sedan 2014.

Exempel på insamlingar och samarbeten under 2015 och 2014

  • Från Swedavias alla flygplatser har hittills i år (2015-09-11) 53 ton tomburkar samlats in, vilket genererat 300 000 kronor till Läkare Utan Gränser.
  • Resenärerens tillvaratagna effekter ges till Röda Korset mot att de hämtar, sorterar, rengör och säljer i Kupanbutiker. Detta har genererat omkring 600 000 kronor från december 2014 till och med juli 2015.
  • På Arlanda och Landvetter finns också insamlingskärl där resenärer kan lägga överbliven valuta efter sina resor. Valutakärlen gav under 2014 1,2 miljoner kronor till Röda Korset.
  • På Arlanda och Landvetter kan resenärerna även spela de kultförklarade arkadspelen Ms. Pac-Man, Space Invaders och Galaga, där alla insamlade pengar går till Röda Korset. 

 

Se filmen om Charity Arcade här: https://youtu.be/9eIRP68PQvo

 

Person som pantar flaskor. Fotografi

Övriga samarbeten

  • Arbetsförmedlingen. Genom samarbetet är Swedavia delaktig i lösningar till viktiga samhällsfrågor och bidrar till en positiv utveckling i de regioner vi är verksamma i, samt samhället i stort.
  • Tekniksprånget. Genom att medverka i Tekniksprånget bidrar Swedavia till att säkra återväxten av ingenjörer och stärker därmed Sveriges framtid.
  • Medlemmar i ECPAT. I medlemsåtagandet ingår att skapa informationsspridning och det gör vi genom att bland annat upplysa våra medarbetare om ECPATS viktiga arbete.

Swedavias sociala ansvarstagande tar sin utgångpunkt i: 

  • våra värderingar 
  • vår Code of Conduct 
  • vår jämställdhetsplan