På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Catrine Näsmark tolkar partiledarna

  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film

Söndag den 29 juni är det vernissage för konstnären Catrine Näsmarks utställning med partiledarporträtt i Swedavias Gate Almedalen.

För drygt ett år sen inledde Catrine Näsmark och Swedavia ett samarbete som resulterade i utställningen "All Time High" på Bromma Stockholm Airport. Ett 50 kvadratmeter stort porträtt av Amelia Earhart sitter kvar på utsidan av flygplatsen. Nu fortsätter samarbetet med utställningen "Valfritt" i Almedalen.

Att måla partiledarna till Almedalen detta supervalår tycker Catrine Näsmark känns självklart. Varje parti har sin ideologi och historia, och med färger och symboler lyfter hon fram varje partiledares ståndpunkt. Utställningen heter "Valfritt" eftersom vi lever i ett fritt demokratiskt land.

Catrine Näsmark är en konstnär full av energi. Hon har en lång och gedigen bakgrund och utbildning inom konst och scenografi, bland annat från Danmarks Designskole. I början var målandet något som skedde parallellt med scenografiuppdragen men successivt blev det mer och mer målande. Ju mer man tittar på Catrines tavlor desto mer upptäcker man budskap som finns gömda i många av motiven.

Catrine Näsmark inspireras bland annat av den speciella energi som finns på en flygplats. Alla slags människor som ska någonstans eller väntar på någon. Känslor som förväntan, förhoppning, längtan, nervositet och kanske rädsla. Alltsammans i ett slags demokratiskt mellanrum där alla får plats.

Se utställningen "Valfritt" i Gate Almedalen, Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6.