På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Earth Hour – Swedavia utmanar!

2013-03-18, kl. 11:15

Varje timme är miljötimme hos Swedavia, som genom ett aktivt arbete sänkt energianvändningen med drygt 20 procent och utsläppen av fossil koldioxid med närmare 60 procent sedan 2005. Lördagen den 23 mars är det Earth Hour och Swedavia passar under hela veckan på att utmana alla resenärer att klimatkompensera sina resor.

Under perioden 18 mars till 31 mars pågår utmaningen - om resenären klimatkompenserar sin utresa, kompenserar Swedavia hemresan. Kompensationen görs via en tjänst på flygplatswebbarna, under "Inför resan" och i informationsdiskar på Stockholm Arlanda Airport.

Pengarna går via Tricorona Climate Partner till att köpa klimatkompensation från något av tre FN-godkända CDM- och Gold Standard-projekt i Indien och Kina.

– Swedavia har ett långsiktigt engagemang i att minska den klimatpåverkan som uppstår i samband med vår verksamhet. Vi arbetar hela tiden med att minska våra utsläpp av fossil koldioxid och sedan kompenserar vi för de utsläpp som vi hittills inte lyckats minska, säger Lena Wennberg, miljöchef Swedavia.